Українські журналісти просять Саакашвілі не обмежувати свободу слова

12 Листопада 2007
21274
12 Листопада 2007
12:22

Українські журналісти просять Саакашвілі не обмежувати свободу слова

21274
Українські журналісти просять Саакашвілі не обмежувати свободу слова
Низка українських журналістів звернулася до президента Грузії Михаїла Саакашвілі з проханням не обмежувати свободу слова та не перешкоджати роботі опозиційних і незалежних ЗМІ.
 
Шановний пане Президенте!
 
Ми, представники українських медіа, просимо Вас зробити все від Вас залежне для недопущення порушень прав журналістів у Вашій країні.
 
Нас обурив той факт, що силами спеціальних підрозділів Грузії 7.11.07 було перервано і заборонено телерадіомовлення ТРК «ІМЕДІ», а до працівників цього медіа була застосована сила.
 
На нашу думку, цей прикрий інцидент дискредитує не тільки саме поняття «демократія», а й ставить під загрозу подальше існування незалежних медіа в Грузії.
 
Вибачте, але ми не можемо залишатися осторонь процесів, спрямованих на знищення свободи слова і свободи розповсюдження інформації в братній нам країні - країні, яка надала багатьом українцям приклад морального пробудження і можливостей обирати демократичну владу.
 
Очевидним є те, що універсальні правила демократичного устрою не дозволяють владі перешкоджати роботі медіа та позбавляти людей права на інформацію.
 
Наявність опозиційних та незалежних медіа - є гарантом розвитку демократичного суспільства.
 
Для нас Грузія завжди була, є і буде дружньою країною.
 
Саме тому, ми звертаємось до Вас з проханням розібратися в ситуації і сприяти відновленню телерадіомовлення ТРК «ІМЕДІ» та інших теле- та радіокомпаній.
 
Заява є відкритою для підписання. Підпис під заявою можна поставити тут
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21274
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Принциповий
6030 дн. тому
А "Спортлото" лякати Мішу не будемо? А де вимога Ющу зректися кумівства, якщо Міша не виконає вимогу? Де вимога Юльці покаятися за соїття в горах, що стало сюжетом однойменного фільму????????
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду