detector.media
12.11.2007 12:22
Українські журналісти просять Саакашвілі не обмежувати свободу слова
Українські журналісти просять Саакашвілі не обмежувати свободу слова
Низка українських журналістів звернулася до президента Грузії Михаїла Саакашвілі з проханням не обмежувати свободу слова та не перешкоджати роботі опозиційних і незалежних ЗМІ.
 
Шановний пане Президенте!
 
Ми, представники українських медіа, просимо Вас зробити все від Вас залежне для недопущення порушень прав журналістів у Вашій країні.
 
Нас обурив той факт, що силами спеціальних підрозділів Грузії 7.11.07 було перервано і заборонено телерадіомовлення ТРК «ІМЕДІ», а до працівників цього медіа була застосована сила.
 
На нашу думку, цей прикрий інцидент дискредитує не тільки саме поняття «демократія», а й ставить під загрозу подальше існування незалежних медіа в Грузії.
 
Вибачте, але ми не можемо залишатися осторонь процесів, спрямованих на знищення свободи слова і свободи розповсюдження інформації в братній нам країні - країні, яка надала багатьом українцям приклад морального пробудження і можливостей обирати демократичну владу.
 
Очевидним є те, що універсальні правила демократичного устрою не дозволяють владі перешкоджати роботі медіа та позбавляти людей права на інформацію.
 
Наявність опозиційних та незалежних медіа - є гарантом розвитку демократичного суспільства.
 
Для нас Грузія завжди була, є і буде дружньою країною.
 
Саме тому, ми звертаємось до Вас з проханням розібратися в ситуації і сприяти відновленню телерадіомовлення ТРК «ІМЕДІ» та інших теле- та радіокомпаній.
 
Заява є відкритою для підписання. Підпис під заявою можна поставити тут
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY