Опубліковано список номінантів премії «Книжка року Бі-Бі-Сі 2007»

8 Листопада 2007
17147
8 Листопада 2007
11:06

Опубліковано список номінантів премії «Книжка року Бі-Бі-Сі 2007»

17147
Опубліковано список номінантів премії «Книжка року Бі-Бі-Сі 2007»

Українська служба Бі-Бі-Сі розпочинає перший етап книжкової премії "Книжка року Бі-Бі-Сі 2007".

Як повідомляє сайт Бі-Бі-Сі, після дискусії між членами журі, яка пройшла в прямому ефірі, було укладено "довгий список" книжок (його подано нижче), 5 із яких стане фіналістами конкурсу, а одна з яких стане переможцем наприкінці року, а її автор отримає еквівалент 1000 британських фунтів у гривнях.

Яе повідомляється, цього року оголошується конкурс також і для читачів. Всі, кого цікавить сучасна проза, можуть писати рецензії на будь-яку із книжок довгого списку!

Рецензію треба подати до 2 грудня за адресою ukrainian.section@bbc.co.uk з позначкою "Рецензія на Книжку року", вказавши своє ім'я, професію та координати. Речову відзнаку переможцю цього конкурсу буде вручено одночасно із врученням премії "Книжка року Бі-Бі-Сі" наприкінці року (дату буде оголошено додатково). Крім того, за потреби організатори оплатять переможцю дорогу до Києва й проживання на час вручення премії. До конкурсу не допускаються близькі родичі членів журі, співробітники Бі-Бі-Сі та їхні близькі родичі.

Журі цього року складається з професора УКМА Віри Агеєвої, минулорічного переможця, письменника Сергія Жадана, літератора Олександра Ірванця. Адміністратором конкурсу є продюсер Бі-Бі-Сі Світлана Пиркало. Книжку року Бі-Бі-Сі колективно визначає журі. У разі, якщо журі розділиться навпіл при визначенні Книжки року, адміністратор має право вирішального голосу.

До "довгого списку" увійшли всі книжки, які запропонували члени журі. Оскільки деякі книжки повторювалися, їх виявилося 16 найменувань. У паралельному нашому конкурсі, для наших читачів, ми запрошуємо писати рецензії на ці книжки. Приз за найкращу рецензію та правила участі буде оголошено на сайті Бі-Бі-Сі в понеділок, 5 листопада.

ф

Список книжок-учасниць конкурсу в алфавітному порядку за іменем автора

* "Сьомга", Софія Андрухович

* "Таємниця", Юрій Андрухович

* "Мізерія", Тарас Антипович

* "Електронний пластилін", Михайло Бриних

* "Трохи пітьми", Любко Дереш

* "Андріївський узвіз", Володимир Діброва

* "Гальманах", Богдан Жолдак

* "Зоопарк", Андрій Кокотюха

* "Жертва забутого майстра", Євгенія Кононенко

* "Не червоніючи", Оксана Луцишина

* "Сонце так рідко заходить", Оксана Луцишина

* "Говорити", Таня Малярчук

* "Майже ніколи не є навпаки", Марія Матіос

* "Слуга з Добромиля", Галина Пагутяк

* "Чебрець в молоці", Наталка Сняданко

* "БЖД", Сашко Ушкалов

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17147
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду