Едуард Прутнік: Базою для суспільного мовлення має бути державний ресурс

5 Листопада 2007
20398
5 Листопада 2007
15:59

Едуард Прутнік: Базою для суспільного мовлення має бути державний ресурс

20398
Едуард Прутнік: Базою для суспільного мовлення має бути державний ресурс
Медійна галузь не має кольору, і пріоритети її розвитку не пов’язані з коаліційними перемовинами. Про це голова Держтелерадіо Едуард Прутнік заявив під час чат-конференції, яка триває на сайті «Детектор медіа».
 
Основними пріоритетами Держкомітету у разі, якби команда Едуарда Прутніка залишалась на своєму місці, була б інформаційна безпека та самодостатність держави, відкритість та інтегрованість у світове інформаційне суспільство. Що ж до кроків, які Едуард Прутнік робив би на цій посаді, то це «суспільне мовлення, роздержавлення друкованих ЗМІ, впровадження цифрових стандартів у телерадіомовленні, законодавча підтримка поліграфічної галузі, кіновиробництва тощо».
 
Пан Прутнік також наголосив, що базою для суспільного мовлення має бути державний ресурс. «Навколо суспільного мовлення багато балачок, – сказав він. – Я впевнений, що створення суспільного мовлення - це єдиний шлях, яким ми повинні пройти. Підписано Декларацію про співпрацю між Комітетом ВР з питань свободи слова та інформації, Націонадльною комісією з утвердження свободи слова та розвитку інформаційної галузі при Президентові України, Держкомтелерадіо та Національно радою з питань телебачення та радіомовлення з метою запровадження в Україні суспільного мовлення. На її виконання створено робочу групу для розробки Концепції суспільного мовлення. Тому, безумовно, базою суспільного мовлення буде державний ресурс, як технічний, так і частотний. Як пілотний проект – це робота Першого громадського на базі ОДТРК».
 
Він також окреслив головні завдання, що стоять перед Національною ініціативою «Суспільне мовлення»: «Наше завдання – проаналізувати технічні можливості, творчо-виробничий потенціал, конкурентоспроможність некомерційних мовників на телерадіо ринку, відпрацювати схему фінансування (скоріше за все на першому етапі фінансування проводитиметься з держбюджету). Друге – система управління (наглядові ради), які не повинні бути заполітизовані. Є досвід європейських країн, де квота представників політичних сил у наглядових радах не перевищує 30%. Наглядова рада суспільного телебачення чи радіо – це не парламент».
 
Повний текст чату з Едуардом Прутніком читайте на «ТК» в кінці дня.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20398
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду