detector.media
05.11.2007 15:59
Едуард Прутнік: Базою для суспільного мовлення має бути державний ресурс
Едуард Прутнік: Базою для суспільного мовлення має бути державний ресурс
Медійна галузь не має кольору, і пріоритети її розвитку не пов’язані з коаліційними перемовинами. Про це голова Держтелерадіо Едуард Прутнік заявив під час чат-конференції, яка триває на сайті «Детектор медіа».
 
Основними пріоритетами Держкомітету у разі, якби команда Едуарда Прутніка залишалась на своєму місці, була б інформаційна безпека та самодостатність держави, відкритість та інтегрованість у світове інформаційне суспільство. Що ж до кроків, які Едуард Прутнік робив би на цій посаді, то це «суспільне мовлення, роздержавлення друкованих ЗМІ, впровадження цифрових стандартів у телерадіомовленні, законодавча підтримка поліграфічної галузі, кіновиробництва тощо».
 
Пан Прутнік також наголосив, що базою для суспільного мовлення має бути державний ресурс. «Навколо суспільного мовлення багато балачок, – сказав він. – Я впевнений, що створення суспільного мовлення - це єдиний шлях, яким ми повинні пройти. Підписано Декларацію про співпрацю між Комітетом ВР з питань свободи слова та інформації, Націонадльною комісією з утвердження свободи слова та розвитку інформаційної галузі при Президентові України, Держкомтелерадіо та Національно радою з питань телебачення та радіомовлення з метою запровадження в Україні суспільного мовлення. На її виконання створено робочу групу для розробки Концепції суспільного мовлення. Тому, безумовно, базою суспільного мовлення буде державний ресурс, як технічний, так і частотний. Як пілотний проект – це робота Першого громадського на базі ОДТРК».
 
Він також окреслив головні завдання, що стоять перед Національною ініціативою «Суспільне мовлення»: «Наше завдання – проаналізувати технічні можливості, творчо-виробничий потенціал, конкурентоспроможність некомерційних мовників на телерадіо ринку, відпрацювати схему фінансування (скоріше за все на першому етапі фінансування проводитиметься з держбюджету). Друге – система управління (наглядові ради), які не повинні бути заполітизовані. Є досвід європейських країн, де квота представників політичних сил у наглядових радах не перевищує 30%. Наглядова рада суспільного телебачення чи радіо – це не парламент».
 
Повний текст чату з Едуардом Прутніком читайте на «ТК» в кінці дня.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY