У газеті «Хрещатик» проводять службове розслідування щодо образливого «привітання» Олеся Довгого

2 Листопада 2007
22333
2 Листопада 2007
14:46

У газеті «Хрещатик» проводять службове розслідування щодо образливого «привітання» Олеся Довгого

22333
У газеті «Хрещатик» проводять службове розслідування щодо образливого «привітання» Олеся Довгого
Керівництво газети «Хрещатик» проводить службове розслідування щодо публікації у числі за 1 листопада своєрідного «привітання» з Днем Народження депутата-бютівця Юрія Дмитрука на адресу секретаря Київради Олеся Довгого. Ось який вигляд мала ця публікація:
 
 
За інформацією джерел «ТК», у відповідь Олесь Довгий надіслав керівнику «Київського Медіа холдингу» Казбеку Бектурсунову копію сторінки газети з написом «Казбеку, с благодарностью! О. Довгий».
 
«До самої газети питань немає – вони надрукували те, що їм подали, - коментує співголова фракції «Блоку Леоніда Черновецького» у Київраді Алла Шлапак. – Є питання до того пана, який у такий спосіб вітає з Днем Народження, щодо його морального і культурного рівня. Те, що він сказав про Олеся, можна сказати і про нього. Такого лицемірства й цинізму я ще не бачила. Знаю, що Олесеві було дуже неприємно, і його позиція така сама, як у мене: таке привітання характеризує не редакцію газети, а людину, яка його надіслала». Із самим Олесем Довгим «ТК» зв’язатись поки що не вдалося.
 
«Це і моя вина, і вина всього колективу газети. Я проводжу службове розслідування – не для того, щоб когось покарати, а щоб виявити мотиви, - сказав «ТК» виконувач обов’язків головного редактора газети Денис Жарких. – Скоріш за все, це сталося тому, що журналісти взагалі не знають, що таке етика. Вони впевнені, що передавати дослівно чийсь коментар, навіть із лайкою – це і є справжня журналістика. Група випуску пропустила це, бо не звернула уваги на привітання у розділі «реклама». Вони й не думали, що комусь спаде на думку написати у привітанні щось образливе, а журналісти вважають, що вітати у такий спосіб - можливо».
 
За його словами, саме непрофесійність журналістів є причиною появи у «Хрещатику» цього матеріалу: «Я, як головний редактор, щоранку знімаю масу брудної інформації, за яку просто соромно. Журналістів ніхто не спонукає писати такі матеріали, але вони вважають, що вони пройдуть. Доводиться вилучати і лайливі слова».
 
За словами Дениса Жарких, він мало не втратив роботу через цей випадок.  «Мені навіть не як редактору, а як громадянину цікаво, чому так сталося: сторінку читали коректори, журналісти, начальник відділу, верстальники, і ніхто нічого не зауважив. Головна мета розслідування, яке ми проводимо – пояснити людям, що так робити не можна», - зазначив керівник «Хрещатика».
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22333
Читайте також
28.11.2007 07:33
Денис Жарких
для «Детектор медіа»
21 727
09.11.2007 17:44
Світлана Остапа
19 815
Коментарі
10
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Аноним
6032 дн. тому
В "космической" команде - и поздравления "космические"!
Аноним
6032 дн. тому
Это тот случай, когда кадры решают все :-))
Прохожий
6032 дн. тому
А что, симпатично получилось:-)) Столько лет воспитывали народ в том духе, что любая инициатива - наказуема. Вот и довоспитывались. Теперь начальству буквально все и за всеми нужно по 100 раз перепроверять, чтобы случаем ни по чьей милости не сесть в лужу. То ли еще будет -ой-ей-ей! Интересно, кого уволят - начальника информцентра или выпускающего редактора?
Колян
6033 дн. тому
Кулв не посмотришь - всюду эти комедианты из холдинга в Киеве. Вон на "Таблоиде" сегодня: должны были что-то снимать, а тут аппаратура отказала. Девка Буктурусунова или как там его? должна была вести. Теперь о Джангирове написпали в Ткритике. Вот бы им какие-то комедии поделать вроде "Леси и Ромы". Только персонажи там должны быть не вымишленные а настоящие. Да еще к Джангирову и Буктурсунову добавить Черновецкого и Довгого. Вот народ ухохочется у экрана.
ЖЖЖ
6033 дн. тому
ЖЖ, так Антон Петров ведь гражданин России, ему можно. К тому же, скорее всего, это мнение разделяет его наивысшее руководство - господа Бектурсунов, Басс и Черновецкий.
ЖЖ
6033 дн. тому
лучше бы провели расследование и не только служебное, но и компетентные органы, как это не последний человек в официальной газете мерии столицы Украины может позволить себе высказывание "Поистине у хохлов головной мозг состоит из каши и кала." http://2apb.livejournal.com/60131.html
n
6033 дн. тому
Я несколько раз перечитал и не понял что там такого грязного. Какое на фиг служебное расследование? Это уже сталинизм какой-то. Куда смотрит медиа проф-спилка? у Довгого очень плохо с чувством юмора.
Сергій
6033 дн. тому
Да, судження про журналістику і якою вона має бути - це просто вершина продукування відмазок... Якшо вже всралися, панове, - хтось, грубо кажучи, непомітив лажу, а низи подумали, що так і треба - начальству, мовляв, видніше, якщо такі привітання розміщуються у газеті, - то вже хоча б мовчіть і не коментуйте фаховість журналістів та рівень коректорів... Вони люди підневільні, як і весь умовний київський прес-холдинг.
otar
6033 дн. тому
Гг, навіщо, у нас жеж є ви для виправлення помилок. А якщо серйозно, то дякую.
6033 дн. тому
Ви ж маєте копію привітання. Невже так тяжко переписати прізвище депутата Дмитрука без помилки...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду