detector.media
02.11.2007 14:46
У газеті «Хрещатик» проводять службове розслідування щодо образливого «привітання» Олеся Довгого
У газеті «Хрещатик» проводять службове розслідування щодо образливого «привітання» Олеся Довгого
Керівництво газети «Хрещатик» проводить службове розслідування щодо публікації у числі за 1 листопада своєрідного «привітання» з Днем Народження депутата-бютівця Юрія Дмитрука на адресу секретаря Київради Олеся Довгого. Ось який вигляд мала ця публікація:
 
 
За інформацією джерел «ТК», у відповідь Олесь Довгий надіслав керівнику «Київського Медіа холдингу» Казбеку Бектурсунову копію сторінки газети з написом «Казбеку, с благодарностью! О. Довгий».
 
«До самої газети питань немає – вони надрукували те, що їм подали, - коментує співголова фракції «Блоку Леоніда Черновецького» у Київраді Алла Шлапак. – Є питання до того пана, який у такий спосіб вітає з Днем Народження, щодо його морального і культурного рівня. Те, що він сказав про Олеся, можна сказати і про нього. Такого лицемірства й цинізму я ще не бачила. Знаю, що Олесеві було дуже неприємно, і його позиція така сама, як у мене: таке привітання характеризує не редакцію газети, а людину, яка його надіслала». Із самим Олесем Довгим «ТК» зв’язатись поки що не вдалося.
 
«Це і моя вина, і вина всього колективу газети. Я проводжу службове розслідування – не для того, щоб когось покарати, а щоб виявити мотиви, - сказав «ТК» виконувач обов’язків головного редактора газети Денис Жарких. – Скоріш за все, це сталося тому, що журналісти взагалі не знають, що таке етика. Вони впевнені, що передавати дослівно чийсь коментар, навіть із лайкою – це і є справжня журналістика. Група випуску пропустила це, бо не звернула уваги на привітання у розділі «реклама». Вони й не думали, що комусь спаде на думку написати у привітанні щось образливе, а журналісти вважають, що вітати у такий спосіб - можливо».
 
За його словами, саме непрофесійність журналістів є причиною появи у «Хрещатику» цього матеріалу: «Я, як головний редактор, щоранку знімаю масу брудної інформації, за яку просто соромно. Журналістів ніхто не спонукає писати такі матеріали, але вони вважають, що вони пройдуть. Доводиться вилучати і лайливі слова».
 
За словами Дениса Жарких, він мало не втратив роботу через цей випадок.  «Мені навіть не як редактору, а як громадянину цікаво, чому так сталося: сторінку читали коректори, журналісти, начальник відділу, верстальники, і ніхто нічого не зауважив. Головна мета розслідування, яке ми проводимо – пояснити людям, що так робити не можна», - зазначив керівник «Хрещатика».
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY