Нацрада: Gala Media поширює неправдиву інформацію

31 Жовтня 2007
28871
31 Жовтня 2007
16:43

Нацрада: Gala Media поширює неправдиву інформацію

28871
Нацрада: Gala Media поширює неправдиву інформацію
Прес-служби Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення 31 жовтня 2007 року надіслала заяву стосовно поширення неправдивої інформації керівництвом радіостанції «Гала Радіо».
 
У заяві ідеться:
 
«30 жовтня в «Детектор медіа» було оприлюднено матеріал під назвою „Gala Media подає позов до суду на державу Україна та Нацраду”. В ньому з посиланням на лист керівника генерального директора компанії Gala Media Сергія Денисенка зазначається, що медіа-холдинг Gala Media в особі одного з його інвесторів Джозефа Леміра подав позов на державу Україна до Міжнародного комерційного арбітражного суду при Торгово-промисловій палаті України. Одним із пунктів позову є те, що начебто Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення перешкоджає розвитку компанії Gala Media.
 
З огляду на зазначене вище, прес-служба Національної ради заявляє, що жодних перешкод у розвитку мережі „Гала Радіо” в Україні не чиниться. Змушені нагадати керівництву компанії Gala Media, що рішення про виділення частот Національна рада приймає лише після результатів оголошених конкурсів. І не вина Національної ради в тім, що „Гала Радіо” частину з цих конкурсів програла, скажімо, радіостанціям „Русское радио – Україна” (на мовлення у м. Сімферополі), ТРК „Радіо-Ера” (на мовлення у м. Бердянську), „Європа Плюс Україна” (на мовлення у м. Ялті), "ТРО Довіра" (на мовлення в м. Нікополі), Закарпатська ОДТРК та НРКУ (на мовлення у м. Краматорську) та іншим, не менш відомим ТРО. Принагідно зазначаємо, що 26 жовтня 2005 року ЗАТ „РК „Гала” було визнано переможцем на мовлення у м. Чечельнику Вінницької області.
 
Окрім цього, загальновідомим є факт отримання свого часу радіостанцією „Гала Радіо” частот поза конкурсом. Можливо, саме ця практика більше до вподоби одному з інвесторів цієї радіокомпанії Джозефу Леміру?
 
Наголошуємо, що пан Лемір неодноразово намагався ігнорувати вітчизняне законодавство у сфері телебачення і радіомовлення. Саме це стало причиною оголошення попередження цій ТРО 23.11.2005 року за порушення норм Закону України „Про телебачення і радіомовлення” (здійснення мовлення з порушенням умов, які вказуються в ліцензії), у зв’язку з виявленням порушень умов ліцензії в частинах: „обсяг інформаційних програм”, „обсяг просвітницьких програм”, „обсяг дитячих програм”, а також за порушення вимог, встановлених ст. 1, ч. 4 ст. 5, ст. 9., ч. 1 ст. 13 Закону України „Про рекламу”.
 
Щодо рішення Національної ради від 11 жовтня нинішнього року з визначення переможців конкурсу на отримання ліцензій на мовлення з використанням вільних радіоканалів, на яке посилається генеральний директор компанії Gala Net Сергій Денисенко, то й тут є очевидним елементарне перекручення інформації, адже справді, попри всі наведені аргументи беззаперечним є факт несвоєчасної сплати конкурсної гарантії ЗАТ „Радіокомпанія „Гала”, що стало причиною недопущення її до участі в конкурсі. Намагання прирівняти свою ситуацію до ситуації з студією „Пілот Україна” також не має під собою ґрунту. Так само принципово реагуватиме Національна рада на аналогічні порушення вимог законодавства і в майбутньому, якої б телерадіоорганізації це не стосувалося», – повідомила прес-служба Національної ради.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
28871
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду