Віталій Докаленко: «В Україні є суспільне телебачення – це Перший національний»

31 Жовтня 2007
28986
31 Жовтня 2007
12:11

Віталій Докаленко: «В Україні є суспільне телебачення – це Перший національний»

28986
Віталій Докаленко: «В Україні є суспільне телебачення – це Перший національний»

Національна телекомпанія України фактично виконує функції суспільного мовника. Про це президент НТКУ заявив на міжнародній конференції «Суспільне мовлення: незалежність, свобода слова і програмна різноманітність», яка триває у конференц-залі готелю «Національний».

За словами пана Докаленка, ця функція полягає у соціальній спрямованості програм, яку не може собі дозволити жоден комерційний мовник.

Він також зазначив, що незалежність Національної телекомпанії підтверджується тим, що за підсумками двох останніх виборчих кампаній новини Першого національного визнано найоб’єктивнішими.

Віталій Докаленко не заперечує, що НТКУ фінансується з бюджету, але наголошує на проблемах, які не дозволяють перетворити очолювану ним телекомпанію на суспільного мовника найближчим часом.

«Я оцінив почуття гумору пана Докаленка», – відреагував на ці тези народний депутат 5-го скликання, голова комітету з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко, наголосивши, що суспільне мовлення не може бути «плодом доброї волі окремих журналістів та менеджерів».

Докладнішу інформацію з конференції читайте найближчим часом на «ТК».

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
28986
Читайте також
25.03.2010 11:52
Петро Провалов, для «Детектор медіа»
12 394
05.12.2009 05:04
Олександр Якимчук, «День»
9 108
19.02.2008 12:54
Наталія Данькова
Марина Баранівська
51 756
01.11.2007 16:37
Отар Довженко
Cвітлана Остапа
15 752
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Vasya
6024 дн. тому
На Докаленко "нема чого гнати", он работает на пределе своих скромных умственных способностей. Они никогда не позволят ему понять, что такое в принципе общественное ТВ, он привык рабски зависеть от хозяина (любого), понятие " независимое финансирование" и "общественный контроль" вызывают у него дрожь в коленках. Нельзя ждать реформаторства от человека, давно достигшего уровня некомпетентности.
Кутєпов
6024 дн. тому
2Гість: Та там те кодло на Першому і армія з танками не розгребе! Повкоренилися пенсіонери-ветерани УкрТБ... А на Докаленка нема чого гнати! Якби не він, там би вже глина була...
Гість
6025 дн. тому
Докалєнко хвантазьор. Доколє?!
дівочка
6025 дн. тому
ржунімагу)))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду