detector.media
31.10.2007 12:11
Віталій Докаленко: «В Україні є суспільне телебачення – це Перший національний»
Віталій Докаленко: «В Україні є суспільне телебачення – це Перший національний»

Національна телекомпанія України фактично виконує функції суспільного мовника. Про це президент НТКУ заявив на міжнародній конференції «Суспільне мовлення: незалежність, свобода слова і програмна різноманітність», яка триває у конференц-залі готелю «Національний».

За словами пана Докаленка, ця функція полягає у соціальній спрямованості програм, яку не може собі дозволити жоден комерційний мовник.

Він також зазначив, що незалежність Національної телекомпанії підтверджується тим, що за підсумками двох останніх виборчих кампаній новини Першого національного визнано найоб’єктивнішими.

Віталій Докаленко не заперечує, що НТКУ фінансується з бюджету, але наголошує на проблемах, які не дозволяють перетворити очолювану ним телекомпанію на суспільного мовника найближчим часом.

«Я оцінив почуття гумору пана Докаленка», – відреагував на ці тези народний депутат 5-го скликання, голова комітету з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко, наголосивши, що суспільне мовлення не може бути «плодом доброї волі окремих журналістів та менеджерів».

Докладнішу інформацію з конференції читайте найближчим часом на «ТК».

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY