Олесь Довгий розкритикував газети «Київського медіахолдингу» за обливання брудом опозиції

26 Жовтня 2007
6122
26 Жовтня 2007
11:48

Олесь Довгий розкритикував газети «Київського медіахолдингу» за обливання брудом опозиції

6122
Олесь Довгий розкритикував газети «Київського медіахолдингу» за обливання брудом опозиції
Чергова сесія Київради, яка відбулася 25 жовтня, розпочалася з критики комунальних ЗМІ, які входять до ще не сформованого «Київського медіа холдингу». Про це  «Детектор медіа» повідомив депутат Київради, член фракції БЮТ Олександр Бригинець.
 
На думку депутатів, столичні муніципальні газети дозволяють собі не просто критикувати, а ображати шанованих у суспільстві людей. Першим про це заявив представник фракції Партії регіонів Іван Салій, якого підтримав секретар Київради Олесь Довгий та інші депутати. Серед тих, кого найчастіше поливають брудом, називали Віталія Кличка та Юлію Тимошенко.
 
Співголова фракції Блоку Леоніда Черновецького Алла Шлапак підтвердила «Детектор медіа», що така критика у залі звучала. Олесь Довгий навіть зачитав свою заяву щодо публікації газети «Вечірній Київ», де він зображений поруч із Віталієм Кличком (після бою).
 
Алла Шлапак зазначила, що, хоча ЗМІ незалежні, але за образи повинні відповідати. Один із депутатів також показав примірник газети «Вечірній Київ-100», в якому у лайливій формі коментуються дії київського мера.
 
На запитання «ТК», чому на сесії не розглядалося питання внесення змін до рішення «Про створення ЗАТ «Київський медіахолдинг» від 14 червня 2007 року, яке мали внести до порядку денного в цей день, Алла Шлапак відповіла: по-перше, на пленарному засіданні не було доповідача з цього питання (секретаря комісії з питань культури та інформаційної політики Олександра Бригинця), по-друге, воно було внесено на розгляд з порушенням регламенту (не опрацьовувалося профільною та іншими комісіями Київради). Коли його підготують згідно з регламентом, тоді й розглянуть на пленарному засіданні.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6122
Читайте також
28.11.2007 07:33
Денис Жарких
для «Детектор медіа»
21 733
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду