BBC продає телецентр і скорочує тисячі співробітників

19 Жовтня 2007
12600
19 Жовтня 2007
12:46

BBC продає телецентр і скорочує тисячі співробітників

12600
BBC продає телецентр і скорочує тисячі співробітників

Телерадіокорпорація ВВС, щоб покрити бюджетний дефіцит у 2 мільярди фунтів стерлінгів (3,670 млрд доларів), планує до 2013 року продати свій знаменитий телевізійний центр, який уже більш 40 років є її символом.

 

Про це офіційно оголосив генеральний директор корпорації Марк Томпсон.

 

Телевізійний центр був побудований у 1960 році. Його фасад знаходився на задньому плані в багатьох журналістських репортажах, тому дуже добре запам'ятався глядачам, а повідомлення про намір продати знаменитий коричневий будинок шокувало багатьох працівників ВВС.

 

Крім того, Томпсон назвав у четвер остаточні цифри скорочень співробітників корпорації. За його словами, протягом наступних шести років будуть звільнені 2,5 тисячі працівників. Однак завдяки створенню 700 нових позицій, більшість з яких займуть співробітники, що потрапили під скорочення, звільнені будуть тільки 1,8 тисячі людей.

 

В основному скорочення торкнуться співробітників програм новин і регіональних представництв ВВС. У той же час Томпсон підкреслив, що " відділ новин ВВС залишиться основою організації". "Частина новин у загальному обсязі програм буде збільшуватися, а не знижуватися", - запевнив він.

 

Гендиректор додав, що до 2013 року планується на 10% скоротити виробництво оригінальних телевізійних передач. Більша увага буде приділено розважальним шоу.

 

Національний союз журналістів Великобританії і профспілка працівників телерадіомовлення, сфери розваг, кіно і театру, членами яких є багато співробітників ВВС, уже заявили, що будуть звертатися до керівництва корпорації з вимогою провести переговори у світі "диких" скорочень.

 

За словами представників профспілок, вони вимагають зупинити запущений офіційною заявою Томпсона процес до полудня п'ятниці. "Якщо ВВС не перегляне своє рішення, страйки будуть неминучими", - підкреслив генеральний секретар Національного союзу журналістів Великобританії Джеремі Діа.

 

Про те, що ВВС ради скорочення збитків збирається звільнити декілька сотень чоловік, стало відомо минулого тижня. Тоді генеральний директор корпорації повідомив, що рішення пов'язане зі збитками через недостатній ріст абонентської плати, за рахунок якої існує корпорація. За його словами, вона навіть не компенсує втрат від росту інфляції.

 

Напередодні рада управління ВВС (BBC Trust) одноголосно схвалив плани щодо розвитку корпорації на найближчі шість років, що означає офіційний запуск реалізації плану Томпсона.

 

Таким чином, може повторитися ситуація 2005 року, коли керівництво ВВС оголосило про скорочення 3 тисяч 780 осіб, і це призвело до страйків, у яких взяли участь близько 11 тисяч з 27 тисяч співробітників корпорації.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12600
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду