Журналісти України познайомилися з успішним досвідом розвитку ЗМІ в Литві

16 Жовтня 2007
11358
16 Жовтня 2007
18:12

Журналісти України познайомилися з успішним досвідом розвитку ЗМІ в Литві

11358
Журналісти України познайомилися з успішним досвідом розвитку ЗМІ в Литві

Вісім редакторів і видавців регіональних газет України протягом тижня знайомилися з досвідом литовських ЗМІ на запрошення Спілки журналістів Литви та Інституту розвитку регіональної преси (Київ, Україна) за підтримки програми "Схід-Схід: партнерство без кордонів" МФ "Відродження". Про це повідомляє портал «Громадський простір» з посиланням на Інститут розвитку регіональної преси.

 

Як зазначається, навчальна поїздка відбулася в рамках проекту «Просування демократичних цінностей і свободи преси шляхом поліпшення задоволення потреб читачів і управління редакцією серед українських регіональних газет. Досвід Литви». Візит українських журналістів розпочався 8 жовтня з обговорення успіхів і проблем свободи преси в Литві, досвіду роботи Литовської спілки журналістів, фактів, тенденцій, проблем литовської преси в 2006 році.

 

Литовські колеги поділилися досвідом управління редакцією, дослідження читацької аудиторії і задоволення її потреб, розвитку веб-сайтів і використання сучасних технологічних рішень для розвитку ЗМІ (друкарські ЗМІ та Інтернет). Видавець газет «Кафа» і «Свіжа газета» (Крим) Ірина Прокопюк, оцінюючи результати поїздки, відзначила: «Значна частина намічених змін стосується розвитку наших сайтів (їх просування, числа співробітників, планування і т.д.). Частина – роботи з підписувачами, збільшення пунктів прийому оголошень і т.д. Наскільки це виявиться застосовним в наших умовах, вирішуватиметься на зборах топ-менеджерів після мого приїзду додому».

 

Знаходячись в Литві з 7 по 14 жовтня 2007 року, українські представники відвідали редакції столичних литовських газет Respublika, Lietuvos rytas і Vakaro Zinios (Вільнюс), зустрілися із заступником головного редактора ділового видання Verslo Zinios Арунасом Бразауськасом, відвідали декілька редакцій Інтернет-проектів газет, регіональні редакції газет Kauno Diena, Alytaus naujienos, Panevezio rytas і Panevezio balsas.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11358
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду