Вийшла книжка на захист ворога українського народу

15 Жовтня 2007
18085
15 Жовтня 2007
09:23

Вийшла книжка на захист ворога українського народу

18085
Ну то й що, що то все брехня? Головне – твердо вірити і не поступатися своїми переконаннями під впливом різних сумнівних типів.
Вийшла книжка на захист ворога українського народу
Ну тепер справжнім, найщирішим, найчеснішим, найстійкішим, найвибагливішим патріотам нашої багатостраждальної неньки-України знову треба ставати на праведний бій! Вигулькнув звідкись борзописець журналіст Юрій Рудницький і видав книжку на захист лютого ворога українського народу. І книжка ж яка товстелезна! Аж на триста дві сторінки!!! Це львівська літературна агенція «Піраміда» не полінувалася випустити отаке чортзна-що. І всі ті сторінки про клятого Ярему (або ж Ієремію) Вишневецького, у котрого руки по лікті в українській крові. І автор же ж, нахабний, навіть не приховував своїх намірів, так і назвав своє паскудне творіння: «Ієремія Вишневецький. Спроба реабілітації».
 
Він взагалі виринув хтозна-звідки. Спершу тулився у Полтаві – трудився там власним кореспондентом загальнонаціональних видань. А тоді перебрався до Києва, мабуть, завоювати хотів столицю. Найнявся тут в інформаційну агенцію «Ліга», а тепер ось – у журнал із дуже характерною назвою «Власть денег». Либонь, так і крутить носом, принюхуючись, де пахне бабками. Так ото ж, мабуть, і знайшов десь ворогів, котрі йому за тамту книжку добряче заплатили.
 
Ну, вороги б іще – Господь із ними. На те вони й вороги, щоб усіляко наш національний дух підривати. А Спілка письменників що? Та вона ж просто ножа в спину нашій Батьківщині загнала: дозволила отому підступному фальсифікатору історії Рудницькому проводити презентацію свого підлого опусу у спілчанському будинку на Банковій, 2. І якщо там були замасковані вороги, то вони мали аж сльозу пустити від щастя і розчулення. Перед початком своїх зміїних балачок Рудницький поставив свічку – перед чим би ви думали? Це ж нормальному українцю ніколи і на думку не спаде – перед портретами Яреми Вишневецького і Богдана Хмельницького. Та якби це в реальному житті вони поруч стали, то наш славний гетьман Богдан не забарився би голову відтяти отому собаці клятому Яремі. Бо ж ненавидів його лютою ненавистю за його зрадливість.
 
А Рудницький насмілився світлий лик Богдана поруч із підлою личиною того Юди поставити, який, коли би зміг, продав би наші лани широкополі, наші біленькі хатки із садками вишневими та соловейками в них – словом, продав би їх клятим ляхам-полякам. Про це хто тільки не писав. І письменник Нечуй-Левицький писав, й історики Аркас, Костомаров, Липинський, Крип’якевич писали. Сьогодні історики про того Вишневецького взагалі мовчать, бо що там про нього казати? Й так усе ясно! Аж тут вигулькує Рудницький і прагне його реабілітувати.
 
Питання – для чого? Бо Ієремія Вишневецький насправді, виявляється, не така однозначна постать, як його роками змальовували – так каже отой Рудницький. Він набрався нахабства і почав співставляти відомі факти, почав джерела всілякі історичні переглядати й шукати нові дані. І дійшов висновку, що міф про підступного Ярему треба розвіяти.
 
Але кожен щирий українець повинен подати свій патріотичний голос і сказати тверде: «Ні!». Бо в українського народу повинні бути стійкі й незаперечні історичні істини. Так само, як і в радянського народу були і залишаються непохитними віра у 28 панфіловців, котрі ледь не весь Вермахт розгромили. Або про організацію «Молода Гвардія», яку письменник Олександр Фадеєв вигадав. Ну то й що, що то все брехня? Головне – твердо вірити і не поступатися своїми переконаннями під впливом типів, подібних до Рудницького. Коли твердо повіримо – тоді все буде в нас гаразд. А що гаразд? Зараз не можу сказати. Поживемо – подивимося.
 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18085
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Сергій Махун
6052 дн. тому
Дякую пану Юрію Луканову за яскраву рецензію. А книжка Юрка Рудницького варта прочитання (це вже невігласу WSG); особливо це раджу зробити "професійним патріотам", яким легко і затишно жити в однополюсному світі, як і їхнім близнюкам-братам комуністам і всіляким "лівим".
Але
6053 дн. тому
Пан WSG "не читав, але засуджує"? Полоскочіть себе для тренування почуття гумору.
WSG
6053 дн. тому
Меньше уваги потрібно звертати на цих збочинців, не створюючи їм PR. Нехай пишуть книги, та й самі їх читають.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду