Джангіров відмовився обговорювати з колективом розпорядження про закриття каналу «Київ»

12 Жовтня 2007
10287
12 Жовтня 2007
18:47

Джангіров відмовився обговорювати з колективом розпорядження про закриття каналу «Київ»

10287
Джангіров відмовився обговорювати з колективом розпорядження про закриття каналу «Київ»
Участь у профспілкових зборах, які відбулись 12 жовтня, узяли близько 60 працівників ТРК «Київ», депутат Київради Олександр Бригинець (Блок Юлії Тимошенко) та кандидат у народні депутати від БЮТ Михайло Поживанов, а  також перший заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ігор Курус. Приводом для зборів стало розпорядження мера Києва Леоніда Черновецького «Про організацію правових заходів, пов’язаних з припиненням підприємств засобів масової інформації», яке передбачає «припинення» муніципальних ЗМІ, які мають увійти до «Київського медіахолдингу».
 
З огляду на відсутність дозволу збиратись у приміщенні, збори відбувались у дворі телекомпанії. До працівників каналу вийшов виконувач обов’язків директора ТРК «Київ» Дмитро Джангіров, який, утім, відмовився коментувати розпорядження, оскільки, за його словами, офіційно ще не отримав цього документа. Аргументи депутатів, які запропонували йому розглянути копію розпорядження з печаткою з секретаріату Київради, не переконали пана Джангірова. Він також зазначив, що подав до суду позов про захист честі, гідності та ділової репутації на суму 100 тисяч гривень проти керівника профспілкового осередку ТРК «Київ» Юрія Миронова. Причина – самовільні дії пана Миронова, який розіслав запрошення на збори численним представникам ЗМІ та політикам. Утім, незважаючи на те, що збори були широко анонсовані, їх відвідали лише декілька журналістів.
 
Ігор Курус у розмові з представниками профспілки зазначив, що у разі, якщо комунальне підприємство буде ліквідоване, Національна рада матиме законні підстави забрати в нього ліцензію на мовлення і оголосити конкурс на частоту, що звільниться. Олександр Бригинець запропонував винести питання про ліквідацію комунальних ЗМІ у сесійну залу Київради, але ця пропозиція, як і інша – дочекатись Леоніда Черновецького, який мав прибути на прямий ефір програми «Час мера», і почути його думку – виконувачу обов’язків директора каналу не сподобалась. Дмитро Джангіров зазначив, що, можливо, продовжить розмову з профспілковим осередком у понеділок, якщо йому вдасться ознайомитись із розпорядженням.
 
Тим часом, за словами представників профспілки, вони же готують позовну заяву для оскарження розпорядження Леоніда Чернівецького, оскільки, на їхню думку, воно позбавляє громаду міста Києва контролю над комунальними ЗМІ.
 
Детальніше про ситуацію на ТРК «Київ» ми повідомимо 15 жовтня, тоді ж сподіваємось отримати коментарі керівництва медіахолдингу.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10287
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду