Ерік Беттерманн: Роботі ЗМІ під час виборів сприятимуть власні саморегулюючі норми та незалежна судова влада

12 Жовтня 2007
13902
12 Жовтня 2007
11:32

Ерік Беттерманн: Роботі ЗМІ під час виборів сприятимуть власні саморегулюючі норми та незалежна судова влада

13902
Ерік Беттерманн: Роботі ЗМІ під час виборів сприятимуть власні саморегулюючі норми та незалежна судова влада

Регулювати роботу ЗМІ під час виборів має незалежна судова гілка влади та саморегулюючі норми мас-медіа. На цьому наголосив генеральний директор «Німецької хвилі» Ерік Беттерманн, виступаючи 11 жовтня під час круглого столу «Демократичний розвиток українських медіа після виборів».

 
За його словами, у Німеччині дискусійні програми на громадсько-правових каналах ніхто не може купити, особливо під час виборів, оскільки ці питання регулюються редакційними конференціями: «Таким чином, дотримання закону забезпечує незалежність судів. А статути, прийняті між журналістами та видавцями, відіграють роль у врегулюванні роботи ЗМІ на виборах. І політики не мають на це впливу», – наголосив пан Беттерманн.
 
Також він зазначив, що для відродження свого іміджу у світі Україна має до кінця розслідувати справу Ґонґадзе та якнайшвидше запровадити суспільне мовлення. Українські ЗМІ проходять великий трансформаційний процес, який допомагає подолати конформізм поглядів у суспільстві, вважає Ерік Беттерманн. Він наголошує, що цьому сприятиме суспільне мовлення, про яке в Україні багато говорять, але яке до цього часу так і залишається на словах. Також українцям має стати в нагоді німецький досвід створення дуальної медіасистеми, коли в державі функціонують як приватні, так і громадсько-правові медіакомпанії.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13902
Читайте також
25.03.2010 11:52
Петро Провалов, для «Детектор медіа»
12 401
02.11.2007 09:29
Лилия Побережская
для «Детектор медіа»
33 006
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду