detector.media
12.10.2007 11:32
Ерік Беттерманн: Роботі ЗМІ під час виборів сприятимуть власні саморегулюючі норми та незалежна судова влада
Ерік Беттерманн: Роботі ЗМІ під час виборів сприятимуть власні саморегулюючі норми та незалежна судова влада

Регулювати роботу ЗМІ під час виборів має незалежна судова гілка влади та саморегулюючі норми мас-медіа. На цьому наголосив генеральний директор «Німецької хвилі» Ерік Беттерманн, виступаючи 11 жовтня під час круглого столу «Демократичний розвиток українських медіа після виборів».

 
За його словами, у Німеччині дискусійні програми на громадсько-правових каналах ніхто не може купити, особливо під час виборів, оскільки ці питання регулюються редакційними конференціями: «Таким чином, дотримання закону забезпечує незалежність судів. А статути, прийняті між журналістами та видавцями, відіграють роль у врегулюванні роботи ЗМІ на виборах. І політики не мають на це впливу», – наголосив пан Беттерманн.
 
Також він зазначив, що для відродження свого іміджу у світі Україна має до кінця розслідувати справу Ґонґадзе та якнайшвидше запровадити суспільне мовлення. Українські ЗМІ проходять великий трансформаційний процес, який допомагає подолати конформізм поглядів у суспільстві, вважає Ерік Беттерманн. Він наголошує, що цьому сприятиме суспільне мовлення, про яке в Україні багато говорять, але яке до цього часу так і залишається на словах. Також українцям має стати в нагоді німецький досвід створення дуальної медіасистеми, коли в державі функціонують як приватні, так і громадсько-правові медіакомпанії.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY