«Комсомольськая правда в Украине» обрала п’ятірку найкурйозніших зразків політреклами

2 Жовтня 2007
9134
2 Жовтня 2007
11:41

«Комсомольськая правда в Украине» обрала п’ятірку найкурйозніших зразків політреклами

9134
«Комсомольськая правда в Украине» обрала п’ятірку найкурйозніших зразків політреклами

Газета «Комсомольськая правда в Украине» оприлюднила власний варіант найкурйозніших зразків піару за час передвиборчої кампанії – 2007. Це:

 

1. Гасло Партіїі вільних демократів «Примусимо цих ублюдків бути чесними!».

 

2. Елемент агітаційної програми Партії регіонів – усміхнена дівчинка у синьому дощовику з жовтою парасолькою. Насправді це кольорове рішення розроблене американським фотографом, а фото виставлене на продаж у банку фотографій Corbis. Саме там, повідомляє «КП», його й придбали партійні політтехнологи за $110.

 

3. «Анонімна» (без підпису конкретної політсили – хоча «КП» припускає причетність НУ-НС) політреклама на бігбордах у Луганську: слоган «Пенсии??? Поверил? Обманули» на фоні сумної бабці на лавці біля під’їзду. Як виявилося, зображена на фото бабуся, Марія Іванівна Ушакова, померла ще в 2003 році.

 

4. Телеролики зі згадкою пророцтв Ванги та Нострадамуса. Особливості кліпів у тому, що ніде прямо не говориться про того, хто створить «рай на землі», але всі непрямі ознаки вказують на БЮТ. Останні, щоправда, від роликів відхрестилися.

 

5. Кампанія блоку КУЧМА з білбордами «Досить дурити народ!» (біцепс Олександра Волкова у характерному жесті та блискавка, висічена з-під ліктя) та передвиборчим тоталізатором – за проплачену блоком 1 гривню виборцю, що мав при собі відповідну листівку, обіцяли видати тисячу, якщо блок КУЧМА набере на виборах 5%.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9134
Читайте також
07.11.2007 17:51
Петро Бурковський, Сергій Черненко
для «Детектор медіа»
13 706
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду