В Українському домі триває фотовиставка газети «День», присвячена 11 річниці видання

25 Вересня 2007
28421
25 Вересня 2007
13:38

В Українському домі триває фотовиставка газети «День», присвячена 11 річниці видання

28421
В Українському домі триває фотовиставка газети «День», присвячена 11 річниці видання

У Києві в Українському домі з 22 вересня триває щорічна фотовиставка газети «День», присвячена 11 річниці створення видання.

 

Виставці передував IX Міжнародний фотоконкурс «Дня», в якому взяли участь 220 осіб, які надіслали понад дві тисячі робіт, з них 250 були відібрані журі для фотовиставки.

 

У день відкриття виставки, організатори в урочистій обстановці оголосили переможців конкурсу. Суперпризи від банку НРБ Україна (10 тисяч гривень) отримали кияни Олександр Синиця (УНІАН) за роботу «Відчай» про техногенну аварію під Ожидовом, Юрій Калим’як («Попередження») та Михайло Марків («Схід – Захід»).

 

Крім того були вручені спеціальні призи від Світового банку (Олександр Свистунов, Олег Нич з Вінничини, Олександр Клименко з Мукачева), телеканалів «1+1» (Олександр Медведів, Київ), ICTV (Олена Шовкопляс, Київ), Першого національного (Микола Бутковський, Житомир), 5 канал (Леонід Бакка, Київ), ТЕТ (Анатолій Степанов, Київ). Крім того спеціальні призи отримали близько 50 переможців. Серед нагороджених зокрема Микола Лазаренко (Секретаріат президента), який отримав приз від Британської Ради за фотороботу «Всі готуються».

 

Спеціальні призи (ноутбуки, телевізори, грошові премії) надали як окремі особи (Євген Марчук), так і благодійні фонди (Віктора Пінчука, Олександра Фельдмана), вузи Запорізький національний, Національний гірничий, Волинський державний університети, Острозька академія, різні підприємства та громадські організації, міська рада Кам’янця-Подільського.

 

Спеціальний приз від головного редактора газети «День» Лариси Івшиної отримав Олександр Косарєв (Київ) за фото «Левенятко з міста Лева» із серії робіт пам’яті жертв Голодомору.

 

Виставку протягом декількох днів відвідали сотні відомих людей: політиків і акторів, режисерів і журналістів, вчених і послів різних країн.  Головний редактор журналу «Книжник Рев'ю» Костянтин Родик, оглядаючи виставку сказав: «Уже можна говорити про школу «Дня». Вона полягає в тому, що всі, як і професійні фоторепортери, так і любителі, а їх дуже багато, представлені на цій виставці. Це люди України. Вони бачать нашу повсякденність зсередини».

 

Виставка триватиме до 30 вересня. Детальніше про неї – тут.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
28421
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду