Діана Дуцик звільнилась із «Без цензури» і каже, що газети фактично не існує

9 Серпня 2007
11771
9 Серпня 2007
22:21

Діана Дуцик звільнилась із «Без цензури» і каже, що газети фактично не існує

11771
Діана Дуцик звільнилась із «Без цензури» і каже, що газети фактично не існує

Головний редактор газети «Без цензури» Діана Дуцик написала заяву про звільнення. Про це вона повідомила в інтервю інформаційному агентству УНІАН.

 

«На сьогодні можна констатувати, що газета «Без цензури» припинила своє існування. Я сьогодні написала заяву про звільнення. Не могла цього зробити раніше, бо мала певну моральну відповідальність перед колективом. Оскільки конфлікт із засновником видання майже вичерпано, залишилися окремі юридичні моменти, я прийняла рішення піти. Генеральний директор підписав цю заяву», - сказала пані Дуцик.

 

За її словами, заяви також написали ще декілька працівників редакції, решта визначаються: «Усе залежатиме від того, яке рішення прийме правління ВГО «Наша Україна» (засновника газети), яке має відбутися 17 серпня. Адже залишається без відповіді запитання, чи буде ліквідовуватися підприємство, як це відбуватиметься і що буде з брендом «Без цензури». До речі, мені особисто не відомо, хто є його реальним власником. І я б хотіла звернутися публічно до ВГО «Наша Україна»: працівники мають отримати розрахунок і трудові книжки, усе має відбуватися цивілізовано. Я готова, незважаючи на те, що вже пішла з посади головного редактора, підтримати колектив у цьому процесі». До Романа Безсмертного, якому приписують неформальний контроль над газетою, редакція претензій не має.

 

«Напруження в колективі наростало давно, - каже Діана Дуцик  - Але вибухнув він після того, як минулого тижня генеральний директор заборонив друкувати черговий номер «Без цензури». У цьому номері колектив вирішив попередити своїх читачів про те, що існують фінансові проблеми, і наступні номери газети можуть не вийти. На жаль, ми так і не змогли донести до наших передплатників та постійних читачів цю інформацію. Після цього колектив спільно з медіа-профспілкою почав переговори з видавцями газети щодо погашення заборгованості із зарплати й подальшої долі тижневика. Оскільки переговори йшли дуже важко, колектив вдався до публічних акцій протесту. У понеділок була проведена прес-конференція, на якій була оприлюднена відповідна інформація. Наступного дня, у вівторок, журналісти пікетувати з’їзд блоку НУ-НС. У результаті Віктор Балога зустрівся з переговорною групою, яку обрав колектив. Я не входила до переговорної групи, оскільки займала адміністративну посаду. Я можу лише сказати, що після цього була низка раундів переговорів із представниками засновників видання, у результаті яких заборгованість перед колективом погашена». За словами колишнього головного редактора, причиною таких дій засновників може бути небажання далі розвивати проект «Без цензури».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11771
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду