Співробітники газети «Без цензури» підуть на з’їзд «Нашої України», щоб поглянути в очі засновникам

6 Серпня 2007
10255
6 Серпня 2007
18:58

Співробітники газети «Без цензури» підуть на з’їзд «Нашої України», щоб поглянути в очі засновникам

10255
Співробітники газети «Без цензури» підуть на з’їзд «Нашої України», щоб поглянути в очі засновникам

Колектив газети «Без цензури» не отримує зарплати протягом двох місяців і нічого не знає про подальшу долю видання, яке вже близько тижня не виходить. Така ситуація стала причиною офіційного виступу представників Медіа-профспілки та колективу на прес-конференції в інформаційній агенції «РБК-Україна» 6 серпня.

 

Як повідомили учасники прес-конференції, на останніх зборах колективу був присутній генеральний директор компанії «Українські медіа-ресурси» Денис Денисенко, який повідомив, що готовий звільнитись за власним бажанням, якщо засновники газети не виплатять заборгованість.

 

Член комітету Медіа-профспілки Кирило Хорошилов, який був присутній на зборах, висловив подив щодо того, що видавець газети скоротив фінансування перед виборами, а також того, що за 4 роки існування «Без цензури» власник видання не уклав із колективом трудової угоди.

 

Голова Медіа-профспілки в Києві Михайлина Скорик, посилаючись на протокол засновників №8, повідомила, що до заснування газети причетні Віктор Андрійович Ющенко, Микола Дмитрович Катеринчук, Геннадій Йосипович Удовенко та Юрій Іванович Костенко. До них представники колективу звернулись із листами, а також збираються відвідати зїзд «Нашої України» 7 липня, аби особисто поспілкуватися із засновниками. Можливо, будуть написані заяви до прокуратури.

 

 «Ми свідомі того, що ця ситуація може позначитися на репутації партії, та ще більше ми свідомі того, що після 30 вересня з нами просто ніхто вже не буде розмовляти», - заявила Михайлина Скорик. За її словами, колектив готовий до страйку, проте профспілка впевнена в успіху.

 

Юлія Мірошниченко, «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10255
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду