detector.media
26.07.2007 17:46
Олександр Саломаха рекомендує Нацраді і Мінтрансзв’язку вдатися до посередництва РНБОУ

Затримка прийняття програми із створення цифрового мовлення  може мати наслідком затримку переходу на «цифру» на рік. На думку Олександра Саломахи, президента асоціації «Укр-DVB-Форум», до таких наслідків можуть призвести суперечності між Міністерством транспорту та зв’язку й Національною радою з питань телебачення та радіомовлення: «Якщо ці дві організації не можуть домовитись, то варто звернутись до органу, який може розвести ці питання. РНБОУ – це якраз той орган, що може допомогти і  розставити акценти в цій державній програмі».  

 

За словами пана Саломахи, державна програма, запропонована Мінтрансзв’язку, є недосконалою, але прийнятною: «Державна програма є більш-менш нормальною. Вона має певні недоліки, і про них добре сказав Ігор Курус. Ці недоліки можна усувати в робочому порядку після прийняття програми». 

 

Олександр Саломаха побоюється, що непорозуміння між двома установами можуть призвести до того програма так і лишиться  незатвердженою, а  у  бюджеті на 2008 рік не будуть виділені кошти на виконання цієї програми. Це, на його думку, зупинить потік інвестицій, які можуть надходити у галузь: «По-перше, буде зупинена робота із стандартизації галузі -  розробка документації, тестів тощо.  По-друге, в цю галузь не зможуть прийти інвестиції, тобто інвесторам будуть незрозумілі правила, за якими можна інвестувати капітал в розвиток цифрового телебачення. А державна програма дає можливість регулювати відносини між державою та інвесторами». 

 

На думку пана Саломахи, прийняття програми дозволить підготувати документи, за якими можна буде залучати серйозні кошти для розбудови цифрового телебачення: «Держава має змогу освоїти лише одне з 7 частотних покриттів, решта зможе розвиватись лише за рахунок інвестиційних коштів». У таких інвестиціях, каже він, зацікавлені великі транснаціональні корпорації, які займаються цими питаннями в Європі та Америці, й вітчизняний бізнес, який має свій інтерес у галузі телебачення: «Проблем із коштами не буде, аби були правила. Будуть правила – будуть кошти». 

 

«Детектор медіа» 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY