Звільнення редактора львівської «Ратуші» оскарживатимуть у суді юристи НМПУ

6 Липня 2007
11286
6 Липня 2007
11:30

Звільнення редактора львівської «Ратуші» оскарживатимуть у суді юристи НМПУ

11286
Звільнення редактора львівської «Ратуші» оскарживатимуть у суді юристи НМПУ

Незалежна Медіа-профспілка вважає звільнення редактора газети «Ратуша» Миколи Савельєва помстою за його незалежну редакційну політику. Про це повідомляє прес-служба НМПУ.

«Ми розцінюємо звільнення Савельєва як помсту львівського міського голови Садового за критичні публікації на його адресу у газеті "Ратуша", – сказав голова Львівської незалежної Медіа-профспілки Богдан Куфрик. – Нічне звільнення головного редактора газети "Ратуша" є незаконним і позбавленим будь-якого здорового глузду».

Нагадаємо, вчора пізно ввечері депутати львівської міськради звільнили пана Савельєва, натомість новим редактором депутати призначили екс-керівника прес-служби міської ради Ярославу Вовк. За таке рішення проголосувало 47 міських обранців.

Як повідомляється, сам Микола Савельєв не розуміє, чому його звільнили: «В березні цього року Львівська міська рада визнала мою роботу задовільною, – сказав Савельєв. – Формулювання таке – для хорошого функціонування газети поміняти редактора».

«Звільнивши головного редактора, депутати не вирішили найболючішого питання для газети – фінансування на наступне півріччя, адже в бюджеті коштів на це не закладено», – зазначив Куфрик. Тож не відомо, чи заміна головного редактора вирішить проблему існування газети.

Юристи Медіа-профспілки вже вивчають законність цього рішення і готують відповідні позови до суду. «Профспілка також звернеться до свої закордонних колег, щоби проінформувати їх про свавілля депутатів міської ради на чолі з міським головою Садовим» – сказав Куфрик.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11286
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду