detector.media
06.07.2007 11:30
Звільнення редактора львівської «Ратуші» оскарживатимуть у суді юристи НМПУ

Незалежна Медіа-профспілка вважає звільнення редактора газети «Ратуша» Миколи Савельєва помстою за його незалежну редакційну політику. Про це повідомляє прес-служба НМПУ.

«Ми розцінюємо звільнення Савельєва як помсту львівського міського голови Садового за критичні публікації на його адресу у газеті "Ратуша", – сказав голова Львівської незалежної Медіа-профспілки Богдан Куфрик. – Нічне звільнення головного редактора газети "Ратуша" є незаконним і позбавленим будь-якого здорового глузду».

Нагадаємо, вчора пізно ввечері депутати львівської міськради звільнили пана Савельєва, натомість новим редактором депутати призначили екс-керівника прес-служби міської ради Ярославу Вовк. За таке рішення проголосувало 47 міських обранців.

Як повідомляється, сам Микола Савельєв не розуміє, чому його звільнили: «В березні цього року Львівська міська рада визнала мою роботу задовільною, – сказав Савельєв. – Формулювання таке – для хорошого функціонування газети поміняти редактора».

«Звільнивши головного редактора, депутати не вирішили найболючішого питання для газети – фінансування на наступне півріччя, адже в бюджеті коштів на це не закладено», – зазначив Куфрик. Тож не відомо, чи заміна головного редактора вирішить проблему існування газети.

Юристи Медіа-профспілки вже вивчають законність цього рішення і готують відповідні позови до суду. «Профспілка також звернеться до свої закордонних колег, щоби проінформувати їх про свавілля депутатів міської ради на чолі з міським головою Садовим» – сказав Куфрик.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY