Медіа-профспілка сподівається провести цивілізовані переговори з власником рівненського «Кіевлянина»

5 Липня 2007
2408
5 Липня 2007
20:39

Медіа-профспілка сподівається провести цивілізовані переговори з власником рівненського «Кіевлянина»

2408
Медіа-профспілка сподівається провести цивілізовані переговори з власником рівненського «Кіевлянина»

Медіа-профспілці вдалось домовитись з власником медіа-агенції «Кіевлянинъ» Сергієм Кияниченком про початок цивілізованих переговорів. Поки що блокування редакції триває і існує загроза силового тиску на журналістів. О 18.00 у Рівному мала розпочатись зустріч переговірної групи Медіа-профспілки з директором агенції Денисом Івановим. 

 

Офіційні переговори щодо врегулювання трудового конфлікту дозволять уникнути можливого силового протистояння між журналістами і представниками власника.

 

Причина конфлікту – ліквідація філії медіа-агенції «Кіявлянин», яка знаходилась у місті Рівному. Як свідчать члени профспілки, вчасно журналістів про це не попередили, процедура ліквідації відбувається з порушеннями. 

 

Ще минулого тижня між профспілковим осередком та представниками менеджменту розпочались переговори щодо суми компенсацій, які мають бути виплачені працівникам у зв’язку з достроковим розірванням трудових договорів, а також погашення заборгованості по заробітній платі за два місяці.  

 

Сьогодні сторони мали закінчити переговори. Однак зранку до редакції «Кіевлянина» у Рівному зайшли озброєні люди і заблокували приміщення, не пускаючи на роботу працівників. Ця група має намір вивезти обладнання агенції в Київ. Журналісти вважають, якщо майно ліквідованої з порушенням законодавства філії буде вивезено, то вони не зможуть отримати борги по зарплаті та компенсацію за дострокове розірвання трудових договорів. 

 

Як повідомили представники первинного осередку НМПУ, міліції були пред’явлені документи, за якими обладнання редакції належить консульству Республіки Судан. Факт використання свого статусу почесного Консула Республіки Судан в Києві підтвердив і сам Сергій Кияниченко у телефонній розмові з головою НМПУ Сергієм Гузем. 

 

На цей момент колектив і представники власника мають різні позиції щодо сум заборгованості по зарплаті та компенсаційних виплатах.  

 

Вважаємо, що такі питання мають вирішуватись виключно шляхом переговорів, але не під дулами автоматів. Погрози залучити до вирішення конфлікту «Беркут» неприпустимі.  

 

Рапорт про цей випадок надіслано до Міжнародної та Європейської федерацій журналістів. Керівництво медіа-агенції «Кіевлянин» має негайно відмовитись від використання озброєних людей для тиску на журналістів, розблокувати приміщення редакції і почати переговори з колективом. 

 

Незалежна медіа-профспілка України закликає власника медіа-агенції «Кіевлянин» Сергія Кияниченка та топ-менеджмент провести чесні та справедливі переговори, використовуючи виключно законні та мирні процедури для досягнення своїх цілей. 
 

Сергій Гузь, голова Незалежної медіа-профспілки України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2408
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду