Причиною звільнення Харитонова стало створення медіахолдингу та порушення гарантій невтручання в інформаційну політику

19 Червня 2007
5013
19 Червня 2007
23:45

Причиною звільнення Харитонова стало створення медіахолдингу та порушення гарантій невтручання в інформаційну політику

5013
 Причиною звільнення Харитонова стало створення медіахолдингу та порушення гарантій невтручання в інформаційну політику

Колишній виконувач обовязків директора ТРК «Київ» Дмитро Харитонов називає головною причиною свого звільнення та звільнення 15 топ-менеджерів, яких він запросив працювати на канал (переважно колишніх «інтерівців»), рішення про створення закритого акціонерного товариства «Київський медіахолдинг». «Наша команда была готова бороться за канал. Точку поставило объявление о приватизации холдинга14.06.2007», - сказав пан Харитонов на прес-конференції в УНІАН 19 червня.

 

Дмитро Харитонов не назвав фізичної чи юридичної особи, яка може стати власником 49 % комунальної медіавласності: «Мы не знаем, кто будет собственником канала. 51 % останется в собственности Киеврады, кто будет другим собственником или собственниками – неизвестно. Резюме такое: нашим ентузиазмом и профессионализмом воспользовались, чтобы продать канал».

 

Серед причин були також названі невиконання усних гарантій, які давав Казбек Бектурсунов, радник мера Києва та координатор медіахолдингу, запрошуючи Харитонова очолити телекомпанію. Серед «невиконаних обіцянок» - і гарантія невтручання в інформаційну політику каналу.  

 

Найголовнішими досягненнями «трьох місяців Харитонова»  колишній виконувач обов’язків директора ТРК «Київ» назвав покращення рейтингових показників («впервые мы вывели телеканал «Киев» на 8-е место по городу среди всех каналов»), побудову нової сітки мовлення, будівництво нової студії та створення нового дизайну каналу.

 

Інф. «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5013
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду