detector.media
19.06.2007 23:40
Михайло Іллєнко: «Якщо кінофестиваль «Відкрита ніч» виживе, то тільки завдяки прямому ефіру на Першому Національному»

Арт-директор кінофестивалю «Відкрита ніч», режисер Михайло Іллєнко наголошує, що цьогорічний фестиваль  готується у вкрай напружених фінансових умовах – 20 тисяч гривень, які мали надійти від співзасновників заходу Міністерства культури і туризму України, досі не отримано. «Проводити кінофестиваль без грошей – це світовий рекорд», - сказав він на прес-конференції в галереї «Ательє «Карась». Надією на пошук комерційних партнерів, які би допомогли вижити фестивалю, Іллєнко назвав підтримку Першого національного телеканалу, який від 2006  року транслює подію у прямому ефірі.

 

Фестивальна програма 2007 року нараховує 37 фільмів, рекордна кількість з яких ігрові стрічки (23). Унікальність «Відкритої ночі» як мистецької події: можливість переглянути всі ці картини протягом однієї ночі під відкритим небом. Початок фестивального перегляду в суботу 23 червня о 21.00, завершення та оголошення переможців – з першими променями сонця 24 червня (орієнтовно о 5-й ранку). Вся програма фестивалю повністю транслюється в ефірі Першого національного, одночасно проводиться інтерактивне голосування. За результатами голосування телеглядачів організатори фестивалю вручають Приз глядацьких симпатій. 

 

Мета фестивалю – ознайомлення поціновувачів українського кіно із найцікавішими зразками професійних, дебютних та альтернативних кіно-, відеоробіт вітчизняних кінематографістів за останній рік.

 

Спеціальним гостем фестивалю стане 15-хвилинна стрічка киянки Лесі Каленської «Повітряна куля», яку вона зняла під час навчання в Нью-Йоркському університеті (школа Тіша). Це історія з життя емігрантів, в якій знявся відомий актор Кахе Кавсадзе («Біле сонце пустелі»).

 

Інф. «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY