Режисер Василь Вовкун презентував ювілейний проект «Видива»

18 Червня 2007
17166
18 Червня 2007
12:30

Режисер Василь Вовкун презентував ювілейний проект «Видива»

17166
Режисер Василь Вовкун презентував ювілейний проект «Видива»

На вихідних в Українському домі відбулася презентація нового художнього авторського проекту заслуженого діяча мистецтв України режисера Василя Вовкуна. 16 червня він святкував 50-річчя і з цієї нагоди вирішив поділитися найкращими своїми здобутками.

 

Представлений ним проект «Видива» складався з кількох частин. По-перше, це мультимедійна виставка-інсталяція «Колообіг. Етно-викінчені моделі». На кількох екранах протягам дня транслювалося відео з найяскравіших постановок Василя Вовкуна. Крім того, всі охочі могли ознайомитися з приватною колекцією відомого режисера. Вже багато років Василь збирає вишиванки, картини народних майстрів зі всієї України та старовинні ікони.

 

За словами митця, пристрасть до колекціонування йому прищепили ще в школі: «Моя вчителька казала: Якщо ти недоїси одного пиріжка, то за зекономлені 10 копійок зможеш купити собі книжку».

 

Серед зібраної ним колекції вишиванок є справжні раритети. Наприклад, сорочки, вишиті народними майстринями ще в XVII-XIX століттях. Знайшлося в ній місце і для низки робіт родини Приймаченків. Серед них навіть є робота, підписана в подарунок Леоніду Кучмі. «Це мав бути подарунок автора тодішньому Президенту. Але той не зміг прийти на відкриття виставки, тому ця робота врешті дісталася мені», – розповів ювіляр.

 

Усю свою колекцію Василь Вовкун пообіцяв згодом передати до музею: «Я розумію, що всі ці речі не можна тримати в одних руках. Зараз я підшукую музей, куди міг би їх передати».

 

Святкування ювілею продовжиться сьогодні ввечері. О 19:00 в Національній філармонії України буде виконана опера-ораторія «Цар Едип», головним режисером якої є Василь Вовкун.

 

Довідка «ТК»

Василь Вовкун – режисер понад 150 постановок: державних свят, вітчизняних і міжнародних фестивалів, днів української культури й мистецтва в інших країнах, молодіжних масових заходів, альтернативних концертів, оригінальних видовищ.

 

Серед його творів – постановка опери-ораторії Стравінського «Цар Едик» (1996-1998), містеріального шоу-дійства «Золоті ворота тисячоліть» (1999), «Воєнного реквієму» Бріттена в рамках Britten Festival Kyiv 2004, святкові концерти до Дня Незалежності України, Великодня і Різдвяних свят та постановка інавгурації Президента України Віктора Ющенка.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17166
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду