Президент Гондурасу видав указ, яким зобов’язав ЗМІ займатися державною пропагандою

25 Травня 2007
13994
25 Травня 2007
14:28

Президент Гондурасу видав указ, яким зобов’язав ЗМІ займатися державною пропагандою

13994
Президент Гондурасу видав указ, яким зобов’язав ЗМІ займатися державною пропагандою

Президент Гондурасу Мануель Зелая (Manuel Zelaya) видав указ, згідно якого всі телеканали та радіостанції країни повинні щоденно виділяти по дві години ефірного часу під державну пропаганду. Необхідність такого заходу він вмотивував тим, що робота уряду висвітлюється неякісно.

 

Раніше президент звинувачував власників новинних ЗМІ у використанні політичних та соціальних проблем Гондурасу для власного збагачення. У квітні 2007 року глава держави безуспішно намагався заборонити публікувати повідомлення про злочини, пов’язані з насильством, котрі сьогодні становлять для Гондурасу серйозну проблему.

 

Як зазначає Lenta.ru із посиланням на BBC News, сам Зелая, котрий став президентом 2005 року, не має міцних зв’язків у сфері мас-медіа. Однак, починаючи з 28 травня, сотні телеканалів та радіостанцій будуть змушені щоденно транслювати інтерв’ю президента та членів уряду.

 

Спілка журналістів Гондурасу закликала Мануеля Зелаю відмінити своє рішення, оскільки воно суперечить демократичним принципам управління державою. Опозиція також звинуватила президента в авторитаризмі.

 

Щоденні звернення до населення через ЗМІ практикує і президент Венесуели Уго Чавес. Його промови транслюються по телебаченню та радіо.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13994
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду