У Дрогобичі не зрозуміли сучасного мистецтва

17 Травня 2007
17437
17 Травня 2007
12:11

У Дрогобичі не зрозуміли сучасного мистецтва

17437
У Дрогобичі не зрозуміли сучасного мистецтва

Виставка львівської молодої художниці Гриці Ерде «Самки та яйцекладки: жінки з культури», учасниці мистецького проекту «Свиноферма», спричинила скандал у Дрогобичі Львівської області.

 

Виставка відкрилась 13 травня у палаці мистецтва «Дрогобиччина». Художниця творчо інтерпретує стереотипні жіночі образи української культури та висловлює критичну думку стосовно їх нав’язуваності. Виставка вже була показана в Харкові та Ірпені (Київська область) і отримала схвальні відгуки в пресі. 

 

Вже 14 травня громадськість і місцева влада розпочали тиск на адміністрацію. 16 травня до дирекції палацу звернулися представники постійно діючої комісії з гуманітарних питань при Дрогобицькій міській раді на чолі з Степаном Якимом та заступником міського голови Дрогобича Богданом Пристаєм. Міські чиновники висловили вимогу заборонити виставку, аргументуючи свої дії нібито наявними в роботах художниці елементами, які ображають національну гідність, християнські цінності й мораль громади міста. Пан Зиновій Бервецький, директор музею, відмовився задовольнити вимогу комісії, оскільки на картинах немає зображення національних, християнських символів в негативному контексті, а також порнографічних зображень.  

 

Однак, у результаті тиску, який не припинявся, виставку перенесли до окремого приміщення і закрили для огляду.

 

Прес-конференція за участю представників громади міста, дирекції музею, учасників проекту «Свиноферма» та журналістів відбудеться 21 травня о 13.00 в приміщенні Палацу мистецтв музею «Дрогобиччина», за адресою м. Дрогобич, вул. Тараса Шевченка, 38. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17437
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду