Юрій Плаксюк: «Звільнення всієї парламентської четвірки членів Нацради – неможливе»

16 Травня 2007
35091
16 Травня 2007
15:41

Юрій Плаксюк: «Звільнення всієї парламентської четвірки членів Нацради – неможливе»

35091
Юрій Плаксюк: «Звільнення всієї парламентської четвірки членів Нацради – неможливе»

Заступник голови Нацради з питань телебачення та мовлення Юрій Плаксюк прокоментував «ТК» прийняті сьогодні Верховною Радою у першому читанні зміни і доповнення до Закону «Про Нацраду».

 

«Як і всі інші, ми знайомі з цим законопроектом з Інтернету, - каже Юрій Олександрович. - Ані Олена Бондаренко, ані голова Верховної Ради Олександр Мороз жодного разу не запросили членів Національної ради, щоб поговорити. Нас звинувачують у тому, що Нацрада займається примусовою українізацією мовлення. Але це все визначаємо не ми, а  закон».

 

На питання, чи вважає він легітимною Верховну Раду та, відповідно, рішення, які вона ухвалює, Юрій Плаксюк не відповів, зазначивши, що наразі цього не може з’ясувати навіть Конституційний суд. За його словами, звільнення всієї парламентської четвірки Нацради неможливе, адже кандидатуру кожного з них затверджували окремим голосуванням у різний час.

 

«Національна Рада буде працювати в повному складі до того часу, поки не закінчаться терміни повноваження її членів», - стверджує пан Плаксюк.

 

У разі, якщо ротація членів Національної ради все ж таки відбудеться, Юрій Плаксюк не виключає, що буде відстоювати свої права в суді.


 

Тим часом, голова Національної Ради Віталій Шевченко, який зараз у складі делегації перебуває на засіданні Європейської платформи регуляторних органів у сфері телерадіомовлення, заявив: «Перекроювання законів під політичну ситуацію є очевидною спробою вплинути на конституційний державний орган, покликаний здійснювати регуляторні повноваження щодо аудіовізуальних ЗМІ України». Після повернення делегації Національна рада зможе оприлюднити матеріали, які свідчитимуть про високу оцінку діяльності нинішньої Національної ради європейськими медійними організаціями.  

 

Перший заступник голови Нацради Ігор Курус заявив, що рішення Верховної Ради немає сенсу коментувати, оскільки вона не є легітимною.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
35091
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду