Парламентський Комітет з питань свободи слова взяв до відома звіт Громадської ради

16 Травня 2007
9584
16 Травня 2007
16:13

Парламентський Комітет з питань свободи слова взяв до відома звіт Громадської ради

9584
Парламентський Комітет з питань свободи слова взяв до відома звіт Громадської ради

На черговому засіданні Комітету з питань свободи слова та інформації депутати розглянули законопроекти щодо внесення змін до закону про рекламу (№№1044 та 2829). Заслухавши інформацію юристів, які на засіданні робочої групи з представниками галузі порівняли обидва законопроекти, члени комітету одноголосно проголосували за проект закону № 1044 (третє читання має відбутися наступного пленарного тижня) і так само одноголосно відклали розгляд проекту закону № 2829, внесений Кабінетом Міністрів.

 

Проект закону № 2829 пропонує всі маркетингові заходи об’єднати в одній статті, а у чинному законі та проекті № 1044 вони прописані в різних статтях. Крім того, юристи вважають за краще, щоб порядок розміщення текстів реклами був закріплений в законі. На їхню думку  недоцільно, щоб його визначав Кабмін. Позитивним, на думку депутатів, моментом проекту закону № 2829 є те, що в ньому пропонується врегулювати рекламу в комунікативних мережах (СМС, факсові повідомлення тощо). Протягом найближчого часу Комітет готуватиме цей законопроект до другого читання.

 

Останнім питанням порядку денного був звіт Громадської ради з питань свободи слова та інформації, яка протягом року діє при парламентському Комітеті. Про роботу Ради доповідав її секретар, директор Інституту Медіа Права Тарас Шевченко. Він ознайомив членів Комітету з положенням про діяльність та протоколами шести засідань Громадської ради, відповів на запитання депутатів. Тарас Шевченко відкинув звинувачення в тому, що когось спеціально не прийняли до Громадської ради, оскільки, окрім сформованого від початку складу, всіх наступних членів обирали з подання парламентського Комітету.

 

Члени Комітету рекомендували представникам Громадської ради, яка є дорадчим органом, робити більше експертних висновків щодо проектів законів, що допоможе народним депутатам краще готувати законопроекти до розгляду в сесійній залі. Також секретаріату Ради пропонували покращити комунікацію з парламентським Комітетом. Народні депутати взяли звіт Громадської ради до відома.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9584
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду