Прес-секретар Президента Ірина Ванникова критикує газету «Сегодня» за опубліковане нею інтерв’ю Володимира Сацюка

15 Травня 2007
9198
15 Травня 2007
17:59

Прес-секретар Президента Ірина Ванникова критикує газету «Сегодня» за опубліковане нею інтерв’ю Володимира Сацюка

9198
Прес-секретар Президента Ірина Ванникова критикує газету «Сегодня» за опубліковане нею інтерв’ю Володимира Сацюка

Прес-секретар Президента України Ірина Ванникова офіційно прокоментувала публікацію в газеті «Сегодня» інтервю з колишнім першим заступником голови Служби Безпеки України Володимиром Сацюком. У цьому інтервю Володимир Сацюк оприлюднює певну інформацію про отруєння Віктора Ющенка.

 

Ірина Ванникова відзначає, що надавати правову оцінку подіям, пов'язаним з отруєнням Президента України Віктора Ющенка та розслідуванням кримінальної справи за даним фактом, має лише слідчий, який здійснює досудове слідство, та прокурор.

 

«Що стосується інтерв'ю пана Сацюка газеті «Сегодня», то слід зазначити, що він мав би повідомити відомі йому факти не на шпальтах друкованих засобів масової інформації, а слідчому прокуратури. Дії Президента спрямовані на ефективне розкриття та розслідування цього злочину. Глава держави виконав усі обов'язки, які покладені кримінально-процесуальним законодавством на потерпілого. Президент неодноразово демонстрував своє прагнення встановити обставини цієї справи, які серйозно зашкодили його здоров'ю. Він постійно співпрацює зі слідчими органами, надає слідству всю необхідну допомогу», - каже Ірина Ванникова.

 

Секретаріат Президента у зв'язку з публікацією вважає, що органи прокуратури мають розглянути матеріал, опублікований в газеті, та встановити, чи не є це спробою тиску на слідство, оскільки «існують усі підстави вважати, що автор інтерв'ю переслідував мету не допомогти слідству, а навпаки відволікти увагу від пошуку об'єктивної істини».

 

«Насамкінець, - відзначає прес-секретар, - уже неодноразово впродовж останнього часу чиняться спроби нав'язати слідству надумані версії щодо розкриття злочину. Що ж до газети «Сегодня», то подібна публікація є не першим випадком, коли це видання дозволяє собі такі упереджені висловлювання».

Нагадаємо, раніше судовий конфлікт із цим виданням мав Глава Секретаріату Президента Віктор Балога.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9198
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду