Всі 4 оператори, що отримали ліцензію на цифрове наземне ефірне мовлення DVB-Т, вийшли в ефір

14 Травня 2007
15572
14 Травня 2007
10:26

Всі 4 оператори, що отримали ліцензію на цифрове наземне ефірне мовлення DVB-Т, вийшли в ефір

15572
Всі 4 оператори, що отримали ліцензію на цифрове наземне ефірне мовлення DVB-Т, вийшли в ефір

З 14 травня 2007 року цифрове наземне ефірне мовлення стандарту DVB-T запущено в ефір усіма 4-ма операторами, які на початку 2006 року отримали ліцензії на цифрове ефірне мовлення.

 

Раніше, 1 травня 2006 року, у київському ефірі на 51 ТВК з’явилося 5 цифрових телепрограм: ТОНІС, КДТРК (майбутній «Мегаканал»), «Культура», «КРТ», Телеканал новин «24» та 3 радіопрограми: УР-1, УР-2 («Промінь»), УР-3.

 

А 30 грудня 2006 року на 64 ТВК з’явилися ще 4 цифрові телепрограми: «Гамма-ТВ», ICTV, Новий канал, М1.

 

Зараз, на додачу до раніше запущених мультиплексів, вийшли в ефір ще 2 мультиплекси:

 

- на 43 ТВК – 5 телепрограм: 5 канал, «Мегаспорт», «OTV», НТН, «Кіно»;

 

- на 41 ТВК – 4 телепрограми: Перший канал / «Ера»; ТРК «Київ», К1, К2.

 

Загалом зараз у тестовому режимі транслюється 18 телевізійних програм і 3 радіопрограми. Усі програми транслюються без обмеження доступу і можуть прийматися на звичайні кімнатні антени у 40 % квартир м. Києва.

 

Технічні можливості Головної станції мультиплексування дозволяють збільшити кількість телепрограм до 6-ти в кожному мультиплексі, а також додатково транслювати приблизно по 5 радіопрограм.

 

Як відомо, згідно з Міжнародною угодою «Женева-2006» і Постановою Кабінету Міністрів України № 815 від 9 червня 2006 року, в липні 2015 року в Україні має бути вимкнене аналогове телебачення. Затримка з поетапним, починаючи з 2009 року, вимкненням аналогового телебачення призведе до втрати Україною значної частини частотного ресурсу для телебачення і радіомовлення.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15572
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду