Звільнено редактора газети «Вечірній Луганськ» Олексія Блюмінова

4 Травня 2007
5293
4 Травня 2007
10:41

Звільнено редактора газети «Вечірній Луганськ» Олексія Блюмінова

5293
Звільнено редактора газети «Вечірній Луганськ» Олексія Блюмінова

Напередодні Всесвітнього дня свободи преси у Луганську звільнили редактора газети «Вечірній Луганськ» Олексія Блюмінова. Цей факт у місті породив безліч припущень і чуток щодо причин такого кадрового рішення, повідомляє «Радіо Свобода».

«Вечірній Луганськ» останні шість років є одним із трьох найпопулярніших громадсько-політичних видань Луганської області. Як зазначається у повідомленні, за рівнем скандалів, пов’язаних зі ЗМІ газета – займає першу позицію, а Олексій Блюмінов – член партії “Батьківщина”, досить відома у місті фігура.

Для усунення редактора Блюмінова влаштували збори редакції. «Заздалегідь» підготовили рішення, в якому редакція визнала роботу Олексія Блюмінова незадовільною. Аргументи – борги за оренду приміщення та низький тираж.

Кореспондент газети Марина Чубенко вважає, що збори були показовими. Люди, які керують газетою і стоять вище редактора, почали напосідати на Блюмінова й шукати приводу, щоб його звільнити, каже Чубенко.

Засновник та видавець газети Віктор Жданюк відмовився коментувати ситуацію. Сам редактор вважає претензії смішними – наклад газети (9 тисяч 500 примірників) – не менший накладу інших популярних громадсько-політичних видань Луганська. А борг з’явився після того, як фактичний власник газети і приміщення, в якому міститься редакція, нардеп-регіонал Володимир Ландик підвищив орендну плату у три з половиною рази.

У квітні Олексій Блюмінов побував у Ленінському районному суді 17 разів за різними позовами – від Родіона Мірошника, директора Луганського обласного телебачення (у минулому – речника Віктора Януковича), від нардепа-регіонала Олександра Єфремова та від депутата Луганської обласної ради Едуарда Лозовського, голови правління “Українського комунального банку”, який контролює також Олександр Єфремов. Редактор “Вечірнього Луганська”, член партії “Батьківщина” вважає, що все це був тиск у відповідь на публікації, де містилася критика Партії регіонів. І своє звільнення він пояснює виключно політичними мотивами.

Теперішній виконувач обов’язків редактора Герман Борисов дав кілька пояснень конфлікту, політичне у тому числі. Він обґрунтовує комерційну недоцільність помаранчевої газети в біло-блакитному Луганську – і жодної політики. І на боці Партії регіонів грати газета не збирається. Борисов каже, що на сайтах уже з’явилися чутки, що газета «поголубішає». Газети не буде голубіти, вона просто стане об’єктивною, каже він. Газеті був потрібний позапартійний редактор.

«Олексій – член партії, і підсвідомо – при тому, що він професіонал, прекрасний журналіст – все одно людина піддається впливу тієї партії, до якої вона входить», – переконаний виконувач обов’язків редактора газети “Вечірній Луганськ” Герман Борисов.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5293
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду