Вітаємо всіх колег із Всесвітнім Днем свободи преси!

3 Травня 2007
22447
3 Травня 2007
10:45

Вітаємо всіх колег із Всесвітнім Днем свободи преси!

22447
Вітаємо всіх колег із Всесвітнім Днем свободи преси!

3 травня в усьому світі відзначають День свободи  преси.

 

Цей день був проголошений на 41-му пленарному засіданні Генеральної Асамблеї Організації Обєднаних Націй 20 грудня 1993  за рекомендацією Третього комітету Всесвітнім днем свободи преси як нагадування суспільству про ту винятково важливу роль, яку відіграють вільні медіа у становленні демократії та сприянні розвиткові в усьому світі.

 

3 травня 1991 року у столиці Намібії – місті Віндхук – представники незалежних медіа країн Африки ухвалили «Віндхукську декларацію», в якій міститься заклик до урядів держав світу забезпечувати свободу преси та її демократичний характер. У декларації наголошували, що найважливішою складовою будь-якого демократичного суспільства є вільна, плюралістична та незалежна преса.

 

Цей день є можливістю повідомити суспільству про порушення свободи преси, заохотити та розвинути ініціативи, спрямовані на її захист, та провести оцінку свободи преси в усьому світі.

 

«Детектор медіа» вітає колег-журналістів і бажає, аби всім нам вільно дихалось у професії!

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22447
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду