Члени Нацради і в Каннах стежили за дотриманням телекомпаніями умов ліцензій та Меморандуму

25 Квітня 2007
9088
25 Квітня 2007
18:26

Члени Нацради і в Каннах стежили за дотриманням телекомпаніями умов ліцензій та Меморандуму

9088
Члени Нацради і в Каннах стежили за дотриманням телекомпаніями умов ліцензій та Меморандуму

Як уже повідомляла «Детектор медіа», 16-21 квітня у Каннах (Франція) проходив наймасштабніший у світі ринок аудіовізуального та цифрового контенту MIPTV 2007, який зібрав 12 249 учасників з 96-ти країн світу. Українська делегація в Каннах представляла 11 телеканалів – ТОВ «Гравіс» («Кіно» і «Сіті») , ICTV, ТОНІС, «Інтер», НТКУ, Новий канал, НТН, СТБ, ТЕТ, «1+1» і канал «Україна», – декілька продакшн-студій, дистрибуційних компаній та медіаконсалтингову компанію Media Resources Management.

 

Були там і члени Нацради, які… стежили за тим, аби телекомпанії дотримувалися умов Меморандуму та ліцензій. Про це сьогодні на брифінгу повідомив перший заступник голови Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Ігор Курус: «Ми з Тетяною Мокріді намагалися відслідковувати, хто яку продукцію купує, і чи зважають вони при цьому на принципи Меморандуму».

 

Не всі телекомпанії, каже Ігор Курус, дослухались до порад членів Нацради: «Приміром, була одна телекомпанія, яка хотіла купити певну продукцію. То я ходив із її керівником у кафе і розповідав, як буде погано, якщо вони його куплять – тоді вони мають його дублювати, і – щоб все було пристойно – показувати вночі. Керівник телекомпанії таки купив цю продукцію. Але ми тепер знаємо, коли і до кого висувати претензії».

 

За словами пана Куруса, у наступному сезоні на українських телеканалах буде дуже багато російських серіалів. «Ми наполягали на тому, щоб ці фільми були переозвучені, й окремі канали готові це робити, – зазначає Курус. – Крім цього, багато телеканалів вели переговори з американськими телекомпаніями щодо купівлі фільмів». Крім того, за його словами, ТОНІС, СТБ «і, можливо, «Інтер» купували багато документальних фільмів.

 

«ТК» звернулася до представників різних телеканалів із проханням розповісти про свої враження від відвідин каннського телеринку та про укладені там угоди щодо купівлі нової продукції.

 

У коментарях «ТК» Гліб Корнілов, перший заступник генерального директора НТН, розповів, що його канал був присутній на MIPTV вперше: «Міжнародний телеринок – це швидше не подія, а процес. За один раз там нічого не робиться. Ми шукали оригінальні програмні продукти, адекватні нашому перспективному позиціонування і бюджету. Набрали контактів, пропозицій та каталогів. Зараз будемо їх аналізувати, запитувати скринери, додаткову інформацію, торгуватися. Цей процес займе 2-3 місяці з певних питань, а по іншим завершиться на жовтневому ринку. А з кимсь ми зустрінемося в червні у Будапешті на DISCOP».

 

Також вперше каннський телеринок відвідав телеканал «Україна». За словами головного редактора Марини Миргородської, там можна було побачити багато цікавих ідей: «На даному етапі ми поки ще думаємо та придивляємось. Ідей у нас багато, але поки не будуть підписані контракти, про це зарано говорити».

 

А от телеканал ТЕТ, за інформацією прес-служби, дещо собі придивився: «Ми вели переговори, частина з яких завершилася закупівлею нового продукту. Але що саме придбав наш телеканал, ми поки що не розголошуємо».

 

Оксана Панасівська, генеральний продюсер Нового каналу, розповіла, що MIPTV-2007 цього року був доволі масштабним. На ньому були представлені всі українські телеканали від маленьких до найбільших. «Масштаб не в приклад минулорічному: велика пропозиція продукту на ринку, дуже багато конференцій на тему новітнього телебачення. Дуже масштабним було обговорення нових форматів: конференції на цю тему, презентації нових форматів. Але таке враження, що повертаються вже відомі формати, які добре себе зарекомендували у попередні роки. Це формати-вікторини з розумними питаннями і не дуже розумними відповідями. Величезний сегмент був довкола розвитку інтерактивного телебачення, інтернет-телебачення, мобільного телебачення», - каже пані Оксана.

 

Також вона розповіла про популярність так званих зелених форматів у багатьох європейських країнах. «Це коли, наприклад, в одному з реаліті-шоу дві сім’ї змагаються не задля отримання грошей, а за економію у власному будинку. Вони економлять світло, воду, прибирають сміття довкола свого маєтку. Таке праймове шоу транслюється в одній із північноєвропейських держав. Було дуже багато цікавих конференцій – про програми, присвячені збереженню довкілля, і про те, чому вони досі не йдуть у прайм. На заході зелені формати досить розвинуті, а в нас вони не є популярними».

 

За словами Оксани Панасівської, цього року Новий канал орієнтувався на «інтелігентно-розважальний продукт»: «Ми в пошуках форматів, які дають щось для розуму. Розкривати всі карти поки що не можу, але ми побачили те, що нас цікавить, і проводимо певні переговори щодо цього».

 

Чекайте на детальніший матеріал про Каннський телеринок на «Детектор медіа» найближчим часом.

 

Наталія Данькова, «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9088
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду