Верховна Рада ухвалила у другому читанні зміни до Закону «Про рекламу» щодо реклами алкоголю і тютюну

19 Квітня 2007
6226
19 Квітня 2007
15:20

Верховна Рада ухвалила у другому читанні зміни до Закону «Про рекламу» щодо реклами алкоголю і тютюну

6226
 Верховна Рада ухвалила у другому читанні зміни до Закону «Про рекламу» щодо реклами алкоголю і тютюну

19 квітня 2007 року Верховна Рада України розглянула законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про рекламу» (щодо реклами тютюнових виробів та алкогольних напоїв), підготовлений до другого читання. В переліку питань, які парламентарі мали розглядати на пленарних засіданнях у квітні, законопроект про рекламу стояв на 20 квітня. Нагадаємо, що одного разу закон зненацька поставили в порядок денний на 5 квітня, але депутати не змогли його розглянути, оскільки таблиця поправок до проекту перебувала ще на розгляді у юристів головного науково-експертного управління апарату Верховної Ради України.

 

Вчора «Детектор медіа» стало відомо, що законопроект знову виноситься на розгляд раніше запланованого терміну, тобто 19 квітня. Доповідачем мав бути голова Комітету з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко (фракція БЮТ), але вірогідність його появи на трибуні Верховної Ради була мізерною, адже Блок Юлії Тимошенко не бере участі у засіданнях Верховної Ради після Указу Президента про дострокове припинення її повноважень, а 18 квітня заявив про складання мандатів.

 

19 квітня Адам Мартинюк, який вів засідання, представникам коаліції заяву Андрія Шевченка від 18 квітня із проханням перенести розгляд цього питання, оскільки до Комітету з питань свободи слова та інформації надійшов альтернативний кабмінівський проект. Проте доповісти по законопроекту зголосилася перший заступник голови профільного парламентського комітету Олена Бондаренко (фракція Партії регіонів). Вона зазначила, що Андрій Шевченко не має права писати такі заяви від імені комітету, бо протягом трьох тижнів жодного разу його не скликав.

 

Олена Бондаренко представила депутатам законопроект, підготовлений до другого читання, і попросила його підтримати. Запитання до проекту закону поставили тільки заступник Голови ВР Адам Мартинюк (Комуністична партія) та Тарас Чорновіл (фракція Партія регіонів). Останній наполягав на своїх поправках, одна з яких стосується того, що Україна гарантує рекламу всіх товарів, випуск яких дозволений у нашій державі. Проти цієї поправки різко виступив Адам Мартинюк, який запідозрив Олену Бондаренко та Тараса Чорновола у відстоюванні інтересів виробників тютюну та алкоголю. Депутати не підтримали запропоновані поправки.  

 

Олена Бондаренко попросила депутатів поки що не голосувати за законопроект у цілому, а відправити його на доопрацювання, мотивуючи це необхідністю врахувати пропозиції уряду. Депутати підтримали законопроект «Про внесення змін до Закону України "Про рекламу"» у другому читанні і відправили його на доопрацювання для третього читання в парламентський Комітет з питань свободи слова та інформації.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6226
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду