Луценко збирається йти на вибори окремо на чолі іменного блоку, якщо не об'єднається з НСНУ

13 Квітня 2007
9155
13 Квітня 2007
14:07

Луценко збирається йти на вибори окремо на чолі іменного блоку, якщо не об'єднається з НСНУ

9155
Луценко збирається йти на вибори окремо на чолі іменного блоку, якщо не об'єднається з НСНУ

Партія «Вперед, Україно!», Християнсько-демократична партія і громадська організація «Народна сомооборона» мають намір підписати угоду про об’єднання для участі у дострокових виборах на спільному з’їзді в неділю.

 

Таке рішення було ухвалено на попередньому з’їзді цих організацій у п’ятницю.

 

Очікується, що виборчий блок отримає назву «Народна самооборона Юрія Луценка» і, швидше за все, його очолить відповідно Луценко.

 

Як повідомив журналістам сам лідер «Народної самооборони», у неділю також відбудеться відкрите затвердження кандидатів виборчого списку блоку.

 

До того часу, за словами Луценка, кандидати «Народної самооборони» будуть перевірені щодо чистоти своєї репутації, зокрема і «спеціальним органами» на предмет судимостей чи притягнення до кримінальної відповідальності.

 

Він наголосив, що відповідна процедура є законною, бо навіть «кожна людина може затребувати свою особову справу в СБУ, якщо там вона є».

 

«Крім того, я екс-міністр внутрішніх справ, і в мене багато тих, хто підтримує нашу діяльність, тим більше що це (перевірка) жодним чином не суперечить законадвству», – зазначив Луценко.

 

«Ми маємо перевірити, чи бува не знайшлося серед наших висуванців темної конячки, хоча я впевнений, що таких немає», – пояснив він.

 

На запитання, на якій стадії знаходяться переговори «Народної самооброни» з «Нашою Україною», Луценко сказав: «На чудовому етапі, процес тривалий та багатогранний».

 

При цьому він не виключив, що може очолити спільний список «Народної самооброни» та «Нашої України» і в черговий раз закликав демократичні сили до створення мегаблоку для участі у дострокових виборах.

 

Луценко також наголосив, що для нього не важливо, яким номером він буде у списку, «однак, звичайно, міг би зробити більше, будучи першим номером».

 

«Але якщо об’єднання не відбудеться, то «Народна самооборона» створить свій мегаблок», – наголосив він.

 

«Українська правда»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9155
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду