Янукович допускає позачергові вибори Ради

12 Квітня 2007
2257
12 Квітня 2007
13:25

Янукович допускає позачергові вибори Ради

2257
Янукович допускає позачергові вибори Ради

Прем’єр-міністр Віктор Янукович вважає за можливе проведення позачергових виборів Верховної Ради у разі підтвердження Конституційним Судом конституційності указу Президента про розпуск Ради або у разі домовленості політичних сил.

Про це Янукович сказав на спільній прес-конференції з прем’єром Литви Гядімінасом Кіркіласом, передають «Українські новини».

Зокрема Янукович вважає, що проведення дострокових виборів є можливим в двох випадках.

Якщо КС визнає указ Президента Віктора Ющенка про розпуск Ради конституційним, в цьому випадку уряд і всі політичні сили виконуватимуть цей указ.

На думку Януковича, якщо ж КС визнає указ Президента неконституційним, то дострокові вибори будуть можливі у разі згоди на їх проведення всіх учасників політичного процесу.

Янукович відзначив, що умови політичних сил для проведення позачергових виборів визначаться з часом.

Янукович наголосив, що єдина умова для вирішення нинішньої ситуації - вона має бути розв’язана в рамках правового поля.

Як повідомлялося, 11 квітня Янукович виступив за те, щоб у разі проведення позачергових виборів Верховної Ради одночасно були проведені позачергові вибори Президента.

2 квітня Президент Віктор Ющенко видав указ про достроковий розпуск Ради і проведення 27 травня позачергових виборів парламенту.

Рада відмовилася виконувати указ Президента і направила подання до Конституційного Суду для визначення конституційності цього указу.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2257
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду