detector.media
12.04.2007 13:25
Янукович допускає позачергові вибори Ради

Прем’єр-міністр Віктор Янукович вважає за можливе проведення позачергових виборів Верховної Ради у разі підтвердження Конституційним Судом конституційності указу Президента про розпуск Ради або у разі домовленості політичних сил.

Про це Янукович сказав на спільній прес-конференції з прем’єром Литви Гядімінасом Кіркіласом, передають «Українські новини».

Зокрема Янукович вважає, що проведення дострокових виборів є можливим в двох випадках.

Якщо КС визнає указ Президента Віктора Ющенка про розпуск Ради конституційним, в цьому випадку уряд і всі політичні сили виконуватимуть цей указ.

На думку Януковича, якщо ж КС визнає указ Президента неконституційним, то дострокові вибори будуть можливі у разі згоди на їх проведення всіх учасників політичного процесу.

Янукович відзначив, що умови політичних сил для проведення позачергових виборів визначаться з часом.

Янукович наголосив, що єдина умова для вирішення нинішньої ситуації - вона має бути розв’язана в рамках правового поля.

Як повідомлялося, 11 квітня Янукович виступив за те, щоб у разі проведення позачергових виборів Верховної Ради одночасно були проведені позачергові вибори Президента.

2 квітня Президент Віктор Ющенко видав указ про достроковий розпуск Ради і проведення 27 травня позачергових виборів парламенту.

Рада відмовилася виконувати указ Президента і направила подання до Конституційного Суду для визначення конституційності цього указу.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY