Співдоповідач моніторингового комітету ПАРЄ Ренате Вольвенд вважає, що Ющенко не мав достатніх підстав для розпуску ВР

7 Квітня 2007
2364
7 Квітня 2007
21:09

Співдоповідач моніторингового комітету ПАРЄ Ренате Вольвенд вважає, що Ющенко не мав достатніх підстав для розпуску ВР

2364
Співдоповідач моніторингового комітету ПАРЄ Ренате Вольвенд вважає, що Ющенко не мав достатніх підстав для розпуску ВР

Співдоповідач моніторингового комітету Парламентської Асамблеї Ради Європи по Україні Ренате Вольвенд вважає, що президент не мав достатніх юридичних підстав для розпуску парламенту.

 

Про це вона повідомила в інтерв'ю газеті «2000», повідомляє прес-служба Партії регіонів.

«Головною причиною рішення президента (про розпуск парламенту) була його спроба припинити перехід парламентаріїв з однієї фракції в іншу. Боюся, що юридично це недостатні підстави для розпуску парламенту», - заявила Вольвенд.

 

Співдоповідач моніторингового комітету ПАРЄ по Україні висловила надію, що Конституційний суд України прискорить розгляд конституційності указу президента.

 

«Боюся, що якщо в Конституційного суду підуть тижні або місяці на те, щоб визначитися і відповісти на запитання: «Був президент правий чи ні?», то можуть початися зіткнення на вулицях між тими, хто підтримує опозицію, і тими, хто підтримує Януковича», - вважає Вольвенд.

 

На її думку, дострокові вибори не допоможуть «вирішити проблему». «Якщо рішення Конституційного суду буде на користь виборів, їх треба буде проводити. Після цих виборів Україна буде відкинута на 2 — 3 роки назад у розвитку демократичних інститутів і становленні верховенства права», - заявила Вольвенд.

 

«Якщо ж указ буде визнаний неконституційним, то президентові Ющенку потрібно буде подати у відставку», - вважає співдоповідач моніторингового комітету ПАРЄ по Україні.

Вольвенд також не виключила, що Венеціанська комісія може взятися за вивчення указу президента і зробити висновок, чи відповідав цей указ Конституції. «Паралельно з Конституційним судом України Венеціанська комісія могла б вивчити указ президента і зробити оцінку, чи відповідав цей указ Конституції», - заявила вона.

 

Українська правда

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2364
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду