Віталій Докаленко: Головна причина закриття «Толоки» – прихована реклама в програмі

21 Березня 2007
2438
21 Березня 2007
15:01

Віталій Докаленко: Головна причина закриття «Толоки» – прихована реклама в програмі

2438
Віталій Докаленко: Головна причина закриття «Толоки» – прихована реклама в програмі

Головною причиною закриття ток-шоу «Толока» президент НТКУ Віталій Докаленко назвав наявність в ефірі програми 19 березня прихованої реклами. Про це він заявив на сьогоднішній прес-конференції.

 

За словами пана Докаленка, вперше у студії програми були розміщені рекламні логотипи двох політичних сил – БЮТ та «Нашої України». «Вперше ведучий займався рекламою опозиційних політичних сил. Оскільки у студії без погодження розміщувалась реклама політичних партій, я вважаю це «джинсою», – зазначив президент НТКУ.

 

За словами пана Докаленка, інтерактивне опитування було відключено, оскільки у програмі використовувались дані компанії, з якою в НТКУ не було підписано жодної угоди. «Опитування не було юридично оформлене, отже, фірма «Нікіта», яка його проводила, не несе жодної відповідальності за цифри, які були на екрані. Я намагався 20 хвилин додзвонитись на другий номер – не зміг. А на номер на підтримку опозиції додзвонювався без проблем, – сказав він. – Мені досі соромно за те, що відбувалось в ефірі, як вели програму. Я розумію, що БЮТ зараз у дуже важкому стані, і намагається робити піар на будь-якому факті чи припущенні».

 

Віталій Докаленко також звинуватив Заступника Голови Верховної Ради України Миколу Томенка у поширенні неправдивої інформації про бюджет НТКУ: насправді бюджет телекомпанії становить 110 мільйонів гривень, а не 250, як було сказано на сьогоднішній прес-конференції. Також він відкидає звинувачення у небажанні розробляти редакційну угоду: «Наша редакційна угода зараз перебуває у парламентському комітеті».

 

Віталій Докаленко готовий позиватися до Віктора Павлюка «за образу і недостовірну інформацію з приводу тиску на каналі», а також залишає за собою право написати листа до Голови ВР Олександра Мороза з проханням відстежити роботу Андрія Шевченка, Голови Комітету з питань свободи слова та інформації. Як заявив Президент НТКУ, Шевченко «весь час свого керування займався тиском на канал, вимагаючи створити Громадські ради, які були скомпоновані з незрозумілих людей, та пошуком прихованих фактів тиску на журналістів».

 

Що ж до відносно високих рейтингів «Толоки», Віталій Докаленко вважає, що вони є набагато нижчими за рейтинги дискусійних ток-шоу на інших телеканалах, а низький загальний рейтинг Першого називає наслідком необ’єктивного вимірювання компанії GFK Ukraine, яка має «лише 1600 піплметрів і тільки у містах із населенням від 50 тисяч».

 

За словами Віталія Докаленка, «Толока» незабаром повернеться в ефір перебрендована і з іншим ведучим. Також він згоден на створення програми про долю НТКУ, в якій візьмуть участь Віталій Докаленко, Едуард Прутнік, Микола Томенко, Андрій Шевченко і Віктор Павлюк. Таку пропозицію висловив на сьогоднішній прес-конференції Віктор Павлюк.


Наталія Данькова,  «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2438
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду