detector.media
21.03.2007 15:01
Віталій Докаленко: Головна причина закриття «Толоки» – прихована реклама в програмі

Головною причиною закриття ток-шоу «Толока» президент НТКУ Віталій Докаленко назвав наявність в ефірі програми 19 березня прихованої реклами. Про це він заявив на сьогоднішній прес-конференції.

 

За словами пана Докаленка, вперше у студії програми були розміщені рекламні логотипи двох політичних сил – БЮТ та «Нашої України». «Вперше ведучий займався рекламою опозиційних політичних сил. Оскільки у студії без погодження розміщувалась реклама політичних партій, я вважаю це «джинсою», – зазначив президент НТКУ.

 

За словами пана Докаленка, інтерактивне опитування було відключено, оскільки у програмі використовувались дані компанії, з якою в НТКУ не було підписано жодної угоди. «Опитування не було юридично оформлене, отже, фірма «Нікіта», яка його проводила, не несе жодної відповідальності за цифри, які були на екрані. Я намагався 20 хвилин додзвонитись на другий номер – не зміг. А на номер на підтримку опозиції додзвонювався без проблем, – сказав він. – Мені досі соромно за те, що відбувалось в ефірі, як вели програму. Я розумію, що БЮТ зараз у дуже важкому стані, і намагається робити піар на будь-якому факті чи припущенні».

 

Віталій Докаленко також звинуватив Заступника Голови Верховної Ради України Миколу Томенка у поширенні неправдивої інформації про бюджет НТКУ: насправді бюджет телекомпанії становить 110 мільйонів гривень, а не 250, як було сказано на сьогоднішній прес-конференції. Також він відкидає звинувачення у небажанні розробляти редакційну угоду: «Наша редакційна угода зараз перебуває у парламентському комітеті».

 

Віталій Докаленко готовий позиватися до Віктора Павлюка «за образу і недостовірну інформацію з приводу тиску на каналі», а також залишає за собою право написати листа до Голови ВР Олександра Мороза з проханням відстежити роботу Андрія Шевченка, Голови Комітету з питань свободи слова та інформації. Як заявив Президент НТКУ, Шевченко «весь час свого керування займався тиском на канал, вимагаючи створити Громадські ради, які були скомпоновані з незрозумілих людей, та пошуком прихованих фактів тиску на журналістів».

 

Що ж до відносно високих рейтингів «Толоки», Віталій Докаленко вважає, що вони є набагато нижчими за рейтинги дискусійних ток-шоу на інших телеканалах, а низький загальний рейтинг Першого називає наслідком необ’єктивного вимірювання компанії GFK Ukraine, яка має «лише 1600 піплметрів і тільки у містах із населенням від 50 тисяч».

 

За словами Віталія Докаленка, «Толока» незабаром повернеться в ефір перебрендована і з іншим ведучим. Також він згоден на створення програми про долю НТКУ, в якій візьмуть участь Віталій Докаленко, Едуард Прутнік, Микола Томенко, Андрій Шевченко і Віктор Павлюк. Таку пропозицію висловив на сьогоднішній прес-конференції Віктор Павлюк.


Наталія Данькова,  «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY