Віталій Докаленко проведе офіційну прес-конференцію з приводу призупинення «Толоки». Перший канал заявляє про тиск з боку БЮТ

21 Березня 2007
2230
21 Березня 2007
11:31

Віталій Докаленко проведе офіційну прес-конференцію з приводу призупинення «Толоки». Перший канал заявляє про тиск з боку БЮТ

2230
Віталій Докаленко проведе офіційну прес-конференцію з приводу призупинення «Толоки». Перший канал заявляє про тиск з боку БЮТ

Сьогодні, 21 березня, о 13.00 у прес-центрі Першого національного (вул. Мельникова, 42, 2 поверх, кімната 36) відбудеться прес-конференція Віталія Докаленка з приводу призупинення соціально-політичного ток-шоу «Толока».

 

Акредитація триває до 12.30 за телефонами 489-30-97, 481-08-40, 482-05-18.


Об 11.30 в інформаційній агенції УНІАН розпочалася прес-конференція Віктора Павлюка, Андрія Шевченка і Миколи Томенка на тему закриття «Толоки».


 

Тим часом, прес-служба НТКУ поширила офіційну заяву, в якій висловила занепокоєння з приводу «втручання у внутрішні виробничі процеси, редакційну політику Національної телевізійної компанії України та тиску на керівництво каналу з боку БЮТ».

 

Наводимо текст заяви:

 

«Викликає занепокоєння факт втручання у внутрішні виробничі процеси, редакційну політику Національної телевізійної компанії України та тиск на керівництво каналу з боку БЮТ.

 

Після втрати контролю цією політичною силою над потужним медійним ресурсом (НТКУ) у зв’язку зі звільненням Андрія Шевченка з телеканалу, намагання чинити вплив на інформаційну, кадрову політику практично не припинялись. Однак, із наближенням активного періоду передвиборчих перегонів ситуація загострилася – прикриваючись високими посадами,  декларативними гаслами щодо свободи слова та журналістської незалежності, окремі політичні діячі використовують будь-який інформаційний привід, пов’язаний із діяльністю Національної телевізійної компанії України, для дискредитації керівництва Першого національного та власного позиціонування. В даний момент це стосується розкачування ситуації із призупиненням виходу в ефір суспільно-політичного ток-шоу «Толока», де під час прямого ефіру глядачам надавалися недостовірні дані щодо інтерактивного голосування.

Керівництво НТКУ, усвідомлюючи, що будь-які виробничі процеси, пов’язані з виходом в ефір програм на Першому національному, знаходяться в колі інтересів усіх існуючих політичних сил в країні, й надалі залишатиметься політично незаангажованим державним телевізійним каналом, в ефірі якого неприпустимими будуть необ’єктивність, недостовірність або маніпуляція фактами. Позиція каналу залишатиметься незмінною: свобода слова – це не словесна анархія та виконання замовних матеріалів, свобода слова – це, перш за все, відповідальність за інформацію, яка надається громадськості, це збалансованість та неупередженість.

Такими принципами, що викладено у Статуті редакційної політики НТКУ, керуються у своїй діяльності усі творчі об’єднання Першого національного.  

Ганебним є факт введення в оману громадськості шляхом розповсюдження неправдивої інформації з боку представників БЮТ, а саме – твердження про існування Засад редакційної політики НТКУ, які свого часу нібито були підписані Миколою Томенком, Тарасом Стецьківим, Андрієм Шевченком. Однак на даний момент у природі такого документу не існує. Ніхто ніколи на НТКУ не бачив жодного документу, під яким  вищезазначені особи разом поставили свої підписи. (Звичайно, сьогодні в терміновому порядку це можна зробити!) Єдине, що було надано для ознайомлення президенту Першого національного Віталію Докаленко, – це недоопрацьовані попередні матеріали, незавершений варіант Засад редакційної політики телеканалу, ніким не підписаний.

Дані матеріали частково лягли в основу Статуту редакційної політики НТКУ, який обговорювався із журналістами Першого національного та поданий, згідно вимог чинного законодавства України, до Державного комітету та Національної Ради з питань телерадіомовлення України.

Національна телекомпанія України слугує народові України, а не окремим політичним силам, якими би впливовими вони не були.  

 

Прес-служба Першого національного»

 

Як уже повідомляла «Детектор медіа», ток-шоу «Толока» сьогодні було зняте з ефіру за розпорядженням президента НТКУ. Ведучий програми, віце-президент НТКУ Віктор Павлюк повідомив «ТК», що «Толока» закривається. Віталій Докаленко не став коментувати своє рішення і пообіцяв оприлюднити офіційну позицію згодом.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2230
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду