detector.media
21.03.2007 11:31
Віталій Докаленко проведе офіційну прес-конференцію з приводу призупинення «Толоки». Перший канал заявляє про тиск з боку БЮТ

Сьогодні, 21 березня, о 13.00 у прес-центрі Першого національного (вул. Мельникова, 42, 2 поверх, кімната 36) відбудеться прес-конференція Віталія Докаленка з приводу призупинення соціально-політичного ток-шоу «Толока».

 

Акредитація триває до 12.30 за телефонами 489-30-97, 481-08-40, 482-05-18.


Об 11.30 в інформаційній агенції УНІАН розпочалася прес-конференція Віктора Павлюка, Андрія Шевченка і Миколи Томенка на тему закриття «Толоки».


 

Тим часом, прес-служба НТКУ поширила офіційну заяву, в якій висловила занепокоєння з приводу «втручання у внутрішні виробничі процеси, редакційну політику Національної телевізійної компанії України та тиску на керівництво каналу з боку БЮТ».

 

Наводимо текст заяви:

 

«Викликає занепокоєння факт втручання у внутрішні виробничі процеси, редакційну політику Національної телевізійної компанії України та тиск на керівництво каналу з боку БЮТ.

 

Після втрати контролю цією політичною силою над потужним медійним ресурсом (НТКУ) у зв’язку зі звільненням Андрія Шевченка з телеканалу, намагання чинити вплив на інформаційну, кадрову політику практично не припинялись. Однак, із наближенням активного періоду передвиборчих перегонів ситуація загострилася – прикриваючись високими посадами,  декларативними гаслами щодо свободи слова та журналістської незалежності, окремі політичні діячі використовують будь-який інформаційний привід, пов’язаний із діяльністю Національної телевізійної компанії України, для дискредитації керівництва Першого національного та власного позиціонування. В даний момент це стосується розкачування ситуації із призупиненням виходу в ефір суспільно-політичного ток-шоу «Толока», де під час прямого ефіру глядачам надавалися недостовірні дані щодо інтерактивного голосування.

Керівництво НТКУ, усвідомлюючи, що будь-які виробничі процеси, пов’язані з виходом в ефір програм на Першому національному, знаходяться в колі інтересів усіх існуючих політичних сил в країні, й надалі залишатиметься політично незаангажованим державним телевізійним каналом, в ефірі якого неприпустимими будуть необ’єктивність, недостовірність або маніпуляція фактами. Позиція каналу залишатиметься незмінною: свобода слова – це не словесна анархія та виконання замовних матеріалів, свобода слова – це, перш за все, відповідальність за інформацію, яка надається громадськості, це збалансованість та неупередженість.

Такими принципами, що викладено у Статуті редакційної політики НТКУ, керуються у своїй діяльності усі творчі об’єднання Першого національного.  

Ганебним є факт введення в оману громадськості шляхом розповсюдження неправдивої інформації з боку представників БЮТ, а саме – твердження про існування Засад редакційної політики НТКУ, які свого часу нібито були підписані Миколою Томенком, Тарасом Стецьківим, Андрієм Шевченком. Однак на даний момент у природі такого документу не існує. Ніхто ніколи на НТКУ не бачив жодного документу, під яким  вищезазначені особи разом поставили свої підписи. (Звичайно, сьогодні в терміновому порядку це можна зробити!) Єдине, що було надано для ознайомлення президенту Першого національного Віталію Докаленко, – це недоопрацьовані попередні матеріали, незавершений варіант Засад редакційної політики телеканалу, ніким не підписаний.

Дані матеріали частково лягли в основу Статуту редакційної політики НТКУ, який обговорювався із журналістами Першого національного та поданий, згідно вимог чинного законодавства України, до Державного комітету та Національної Ради з питань телерадіомовлення України.

Національна телекомпанія України слугує народові України, а не окремим політичним силам, якими би впливовими вони не були.  

 

Прес-служба Першого національного»

 

Як уже повідомляла «Детектор медіа», ток-шоу «Толока» сьогодні було зняте з ефіру за розпорядженням президента НТКУ. Ведучий програми, віце-президент НТКУ Віктор Павлюк повідомив «ТК», що «Толока» закривається. Віталій Докаленко не став коментувати своє рішення і пообіцяв оприлюднити офіційну позицію згодом.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY