У Сумах розпочав роботу новий ефірний канал ATV

19 Березня 2007
3014
19 Березня 2007
17:49

У Сумах розпочав роботу новий ефірний канал ATV

3014
У Сумах розпочав роботу новий ефірний канал ATV

Новий ефірний телеканал «Aкадем TV» (ATV) розпочав роботу в Сумах. За інформацією «ТК», його засновниками є Українська академія банківської справи та фізичні особи Олександр і Світлана Махонько.

 

Ліцензію на ефірне мовлення ТОВ «Телерадіокомпанія «Академ TV» отримало 12 липня минулого року (ліцензія НР № 2648, дійсна до 12 липня 2013 р.). Відповідно до її умов, канал має вести мовлення щодня 3 години 20 хвилин і заповнювати ефір власним продуктом. За словами головного редактора ATV Олега Опанасика, з 15 березня телекомпанія виходить у тестовому режимі і поки мовить 1 годину на добу.

 

Говорячи про формат мовлення, Олег Опанасик зазначив, що телеканал орієнтується на молодіжну аудиторію: «ATV в першу чергу позиціонується як студентський молодіжний канал, оскільки одним із його засновників є Академія банківської справи. Тому вагома частка ефіру буде присвячена студентській і молодіжній тематиці. Тобто, ми розповідатимемо про життя-буття студентів, гуртожитків, викладачів. У нас висвітлюватимуться всі заходи, проведені студентами. Крім орієнтації на молодь, ми плануємо інформаційне мовлення. Ми даватимемо інформацію про життя нашого міста і, звісно, не обходитимемо ділові та економічні проблеми. Але в першу чергу це буде молодіжний канал».

 

За словами пана Опанасика, на телеканалі працюють переважно молоді журналісти, серед яких багато студентів випускних курсів: «Кадрових проблем вистачає, журналістів доводиться вчити, бо техніка в нас нова. Але ми прагнемо залучати до роботи молодь».

 

ATV виходить на 60-му каналі, він також присутній у соціальному пакеті кабельних операторів. Територія покриття – місто Суми, потужність передавача – 0,1 кВт. Канал веде мовлення спільно з ВАТ «Київтелемонтаж» (К1). Це третій місцевий канал у Сумах. Крім нього, в місті мовить Сумська ОДТРК та телеканал «Відікон».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3014
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду