detector.media
19.03.2007 17:49
У Сумах розпочав роботу новий ефірний канал ATV

Новий ефірний телеканал «Aкадем TV» (ATV) розпочав роботу в Сумах. За інформацією «ТК», його засновниками є Українська академія банківської справи та фізичні особи Олександр і Світлана Махонько.

 

Ліцензію на ефірне мовлення ТОВ «Телерадіокомпанія «Академ TV» отримало 12 липня минулого року (ліцензія НР № 2648, дійсна до 12 липня 2013 р.). Відповідно до її умов, канал має вести мовлення щодня 3 години 20 хвилин і заповнювати ефір власним продуктом. За словами головного редактора ATV Олега Опанасика, з 15 березня телекомпанія виходить у тестовому режимі і поки мовить 1 годину на добу.

 

Говорячи про формат мовлення, Олег Опанасик зазначив, що телеканал орієнтується на молодіжну аудиторію: «ATV в першу чергу позиціонується як студентський молодіжний канал, оскільки одним із його засновників є Академія банківської справи. Тому вагома частка ефіру буде присвячена студентській і молодіжній тематиці. Тобто, ми розповідатимемо про життя-буття студентів, гуртожитків, викладачів. У нас висвітлюватимуться всі заходи, проведені студентами. Крім орієнтації на молодь, ми плануємо інформаційне мовлення. Ми даватимемо інформацію про життя нашого міста і, звісно, не обходитимемо ділові та економічні проблеми. Але в першу чергу це буде молодіжний канал».

 

За словами пана Опанасика, на телеканалі працюють переважно молоді журналісти, серед яких багато студентів випускних курсів: «Кадрових проблем вистачає, журналістів доводиться вчити, бо техніка в нас нова. Але ми прагнемо залучати до роботи молодь».

 

ATV виходить на 60-му каналі, він також присутній у соціальному пакеті кабельних операторів. Територія покриття – місто Суми, потужність передавача – 0,1 кВт. Канал веде мовлення спільно з ВАТ «Київтелемонтаж» (К1). Це третій місцевий канал у Сумах. Крім нього, в місті мовить Сумська ОДТРК та телеканал «Відікон».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY