Комітет з питань свободи слова рекомендує парламенту заслухати інформацію генпрокурора щодо розслідування справи Калашникова

15 Березня 2007
9333
15 Березня 2007
12:36

Комітет з питань свободи слова рекомендує парламенту заслухати інформацію генпрокурора щодо розслідування справи Калашникова

9333
Комітет з питань свободи слова рекомендує парламенту заслухати інформацію генпрокурора щодо розслідування справи Калашникова

14 березня 2007 року на черговому засіданні Комітету з питань свободи слова було ухвалено підтримати проект постанови «Про інформацію Генерального прокурора України щодо стану розслідування кримінальної справи за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів ЗАТ «ММЦ – СТБ», поданий народним депутатом України Миколою Катеринчуком (фракція блоку «Наша Україна»).  

 

Нагадаємо, за фактом перешкоджання за частиною першою ст. 171 Кримінального кодексу України 14 липня 2006 року була порушена кримінальна справа, яка розслідується Печерською прокуратурою м. Києва. Досудове слідство в цій справі триває вже більше п’яти місяців. На сьогодні депутат Олег Калашников має статус свідка (не є підозрюваним чи обвинуваченим), а журналісти телеканалу СТБ Маргарита Ситник і Володимир Новосад визнані потерпілими. «Такий тривалий строк досудового слідства, процесуальне становище депутата Олег Калашникова породжують сумніви в об’єктивності розслідування цієї резонансної кримінальної справи, належному виконанні своїх посадових обов’язків відповідальними працівниками органів прокуратури», – зазначив у своїй пояснювальній записці Микола Катеринчук.

 

Члени Комітету також ухвалили проекти постанов про вшанування пам’яті видатної української та російської письменниці Марко Вовчок (Марії Вілінської), внесений народним депутатом Оленою Вітенко (фракція БЮТ), та про відзначення 70-річчя з дня народження видатного українського поета Василя Стуса, внесений народним депутатом Миколою Кульчинським (фракція «Наша Україна»).

 

Комітет прийняв рекомендації Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення за підсумками обговорення звіту за 2006 рік.

 

Також депутати розглянули питання про прийняття нових членів Громадської ради, яка діє при Комітеті з питань свободи слова та інформації. До ради ввійшли Ольга Большакова (юристконсульт Незалежної асоціації телерадіомовників), Олександр Ленгауер (експерт компанії «СЕС-Україна»), Оксана Волошенюк (директор Академії української преси), Любов Височина (юрист Асоціації зовнішньої реклами).

 

У Комітеті відбулися кадрові зміни. У зв’язку з тим, що Ганна Герман перейшла працювати до Комітету у закордонних справах, посада першого заступника голови була вакантна. Відповідно до фракційної квоти першим заступником обрано регіонала Олену Бондаренко. Головою підкомітету з питань реклами став Микола Баграєв (БЮТ), а головою підкомітету з питань електронних засобів масової інформації та інформаційно-комунікаційних технологій і систем – Володимир Ландік (Партія регіонів).

 

Світлана Остапа, «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9333
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду