Упродовж цього тижня таліби стратять журналіста «La Repubblica»

12 Березня 2007
8337
12 Березня 2007
14:05

Упродовж цього тижня таліби стратять журналіста «La Repubblica»

8337
Упродовж цього тижня таліби стратять журналіста «La Repubblica»

О суботи мулла Далудах, один з лідерів талібів заявив, що упродовж сьоми діб вони вб’ють італійського журналіста газети “La Repubblica“ Даньєля Мастроджакомо, котрого тримають заручником на півдні Афганістану, якщо офіційний Рим не встановить точні дати виводу своїх солдат з їх країни. Про це повідомляє AFP.


„Ми не маємо жодної ворожнечі щодо італійців, але їхні солдати знаходяться тут. Якщо італійці встановлять точну дату виводу військ, ми звільними італійця”, - сказав Далудах у телефонному інтерв’ю афганському журналістові агенції AFP.


Того ж вечора, міністерство іноземних справ Італії зазначило, що за їхніми даними репортер живий. Прес-служба Масімо дєАлема зазначила також, що на даний час проводяться перевірки довідок про тих, хто влаштував викрадення, та також інформація про їхні подальші наміри. Міністерство вимагає також від викрадачів надати стопроцентні дані, корі довели, що вони і справді тримають у своєму полоні іт алійського журналіста “La Repubblica“ та двох його афганських проводника, котрі не давали про себе знати з-від минулої неділі.


Близько 2000 італійських солдат Сил міжнародної допомоги та безпеки НАТО базуються у провінції Кабулу та на заході країни, мирних регіонах. Питання, чи потрібно продовжувати цю місію у афганістані, чи вивести солдат, постійно дебатується на Апенинському півострові.


Нагадаємо, ІМІ повідомляв, що з 4 березня Даньель Мастроджакомо та два його помічника пропали у Афганістані, у регіоні Кандагар (південь країни). Офіційний Рим вважає, що скоріше за все йдеться про викрадення Даньєля Мастроджакомо талібами.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8337
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду